Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Νοε 2020

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΠΕ ΣΤΑ «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε»


Την 29η Οκτωβρίου 2020 η Επιτροπή  Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας  με  την συμμετοχή  και συμπαράσταση της κας   Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη , Επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τέως Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Βουλευτών Β Πειραιά κας Νίνας Κασιμάτη και Τρύφωνα Αλεξιάδη ,  καθώς επίσης και κατοίκων της περιοχής, καταθέσαμε  ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  προς τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της υπ' αριθ. πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143 από 20/07/2020 υπό στοιχεία ΑΔΑ: 664Ι4653Π8-Ψ49 απόφασης , με θέμα «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων των υφισταμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε." που βρίσκεται εντός της καθορισμένης από το Ν. 4404/2016 Χερσαίας Ζώνης Λιμένος ΟΛΠ στην περιοχή Κυνόσουρας στα Αμπελάκια Σαλαμίνας» .

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτουμε στην αίτησή μας, ζητάμε  από τον κ. Γενικό Διευθυντή  Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  να ανακαλέσει την απόφασή του  η οποία  είναι παράνομη , ενώ έχει  βλαπτικές συνέπειες από την υποβάθμιση του χώρου και την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σε αντίθετη  περίπτωση θα αναγκαστούμε να καταθέσουμε νέα προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Σαλαμίνα 3/11/2020

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/11/20 13:28

    52 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/20 16:07

    συνέντευξη του τ. Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή, διότι θεωρώ ότι είναι η καλύτερη απάντηση στην τρίχρονη σημερινή διοικητική διάλυση και φυσικά αυτοδιοικητική απαξίωση που βιώνει το νησί μας.

    Ιδιαίτερο -μεταξύ άλλων- κορυφαίο χαρακτηριστικό αυτής της τρίχρονης έντονης απραξίας (Σεπτέμβριος 2014- Σεπτέμβριος 2017) είναι η οικονομική κακοδιαχείριση με προεξέχουσα ως τρόπο επιλογής των αναδόχων την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων για προμήθειες, έργα κι εργασίες, που το μέχρι τώρα σύνολό τους αποτελεί πλέον “πανελλήνιο ρεκόρ” για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της πατρίδας μας. (Τα στατιστικά στοιχεία θα τα κοινοποιήσουμε στην ώρα τους),
    Φυσικά θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα αυτά, την απούσα -για τρία ολόκληρα χρόνια- από το τιμόνι του δήμου, Δήμαρχο Σαλαμίνας.
    Σας παραθέτω λοιπόν δύο χαρακτηριστικές απαντήσεις σε αντίστοιχες ερωτήσεις της δημοσιογράφου που πήρε την συνέντευξη από τον κ. Αθανασιάδη:
    “-Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;
    • Τα όμβρια;
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;
    Συνολικά, από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.
    “ κ. Αθανασιάδη, αναφερθήκατε στην οδοποιία. Θα μου επιτρέψετε όμως να σας υπενθυμίσω πως πρόσφατα, με δελτίο τύπου της, η Περιφέρεια Αττικής μας ενημέρωσε ότι η κ. Δούρου εξασφάλισε τη συντήρηση και επισκευή της οδοποιίας στη Σαλαμίνα, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ”.
    “Λοιπόν, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Κατ΄ αρχήν είχαμε εγκρίνει τέλη του 2012 αρχές του 2013 δύο έργα 500.000€ το καθένα . Το πρώτο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για να καλύψουμε ατέλειες μεγάλων έργων (αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων). Το δεύτερο (Ιανουάριος 2014), μέσω προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τον υπουργό, τον Χρυσοχοίδη τότε.
    Εν τω μεταξύ, ο Γ. Τσαβαρής επανήλθε και παρουσίασε όλο το πρότζεκτ των ομβρίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επιμένοντας να δοθούν κι άλλα χρήματα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δρόμοι. Πήρε λοιπόν την υπόσχεση από τον τότε Περιφερειάρχη ότι θα αναλαμβάναμε εμείς την οδοποιία μέσα από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, έργο ύψους περίπου 3 – 4 εκατομ.€. Θα ήταν ένα συνοδό έργο εκεί που πέρασε η αποχέτευση των ομβρίων.
    Μην ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να πανηγυρίζουμε για 2,5 εκατομμύρια!”
    Αγαπητοί συνδημότες, το σημαντικότατο αυτό έργο , που με απλά λόγια ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης της χρονικής περιόδου 2011-2014, ήταν αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης, συλλογικής και διεκδικητικής προσπάθειας -δικής μου και των συνεργατών μου- μιας προσπάθειας που ακόμη και σήμερα είναι σε εξέλιξη, αφού μεγάλα τμήματά της εκτελούνται ακόμα στο νησί όπως: η αποχέτευση των ομβρίων έμπροσθεν του Δημαρχείου Σαλαμίνας, αλλά και η αποχέτευση λυμάτων στον πρώην δήμο Αμπελακίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/11/20 16:35

      Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

      « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως είπε, ενώ συνεχίζει να καταθέτει προτάσεις για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Απόδειξη το ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής συνεργάστηκε για πολλούς μήνες μαζί μας πετυχαίνοντας από κοινού την ένταξη της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του νησιού στο κοινό σχέδιο δράσης».

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/11/20 16:37

      Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/11/20 16:48

      Σεπτεμβρίου 2012


      Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/20 17:44

    Αρχαιολογικών χώρων του νησιού μας, αλλά κυρίως στον μεγάλο οραματικό στόχο της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 μαζί με τον Πειραιά, στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, κατά την οποία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεδέχθη την πρόταση του Δημάρχου Σαλαμίνας να παρευρεθεί στα “Σαλαμίνια 2014”. Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής από εκδότη τοπικής εφημερίδας αν θα δεχόταν να αντιπαρατεθεί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του σε μία άλλη κλειστή συνέντευξη – τύπου debate, αποδέχτηκε την πρόταση και έθεσε ως μόνη προϋπόθεση να αντιπαρατίθεται κατά μόνας με κάθε υποψήφιο δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/11/20 00:17

    Την αναγκαιότητα της δημιουργίας του μεγαλύτερου δυνατού μετώπου για την προστασία-ανάδειξη του ΤΥΜΒΟΥ αλλά και της Σαλαμίνας. Στα θέματα της διαγραφής της ιστορικής μνήμης, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της προστασίας της υγείας πολιτών, βεβαίως και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες (και να αποδοθούν) αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και πολιτικά οφέλη. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατέθεσε Ερώτηση 43 βουλευτών και Επίκαιρη Επερώτηση (η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή στις 20.11.2020) και θα εξαντλήσει κάθε πολιτική δυνατότητα ουσιαστικής συμπαράστασης στους πολίτες της Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/20 10:37

    Προλάβετε να διαβάσετε το νεο πρωτοσέλιδο που κάνει τις μεγάλες αποκαλύψεις με τις μαϊμού σφραγιδες
    Δυναμιτης!!!!!!
    λεμεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/11/20 11:40

    Στα φαναρια μοιράζεται τώρα σε πρωτοσέλιδο το πτυχίο του εκδότη
    Αλλά και η μαϊμού σφραγίδα....... της ψευτοπαιδιατρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/11/20 13:12

    Γιατί η σφραγίδα δεν αναγράφει ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ; Ποιος ο λόγος; Μήπως για να σας εντοπίσει ο ελεγκτής; Εάν παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια συνταγογραφουσατε ως. Παιδιατρος καταλαβαίνετε πόσο είναι το κόστος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας;

    Πότε και ΓΙΑΤΙ σφραγιζατε κατά περίπτωση, με αυτήν της.μαϊμού. Παιδιατρου ως γιατρός του Κεντρου Υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/11/20 13:16

    γράφει ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ κι ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Κ.Υ γιατί άραγε? Οτι και καλά εξέταζε τα παιδιά στο Κ.Υγείας? Κι αφού στο Κέντρο Υγείας ήταν ως γεν.γιατρός τι σόι σφραγίδα ήταν αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/11/20 13:29

    Στο δημοτικο συμβουλιο 18/9
    Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας και το χαρακτήρισε ότι είναι σκουπιδια
    Κύριε Δήμαρχε αφού πήρατε θέση και ως δικηγόρος πρέπει να συμβούλεψε τε την κυρία να του κάνει αγωγή του εκδότη η αλλιώς να βγάλει το πτυχίο του Παιδιατρου στον αέρα γιατί όλοι σαν γονείς ανησυχουμε
    Από την στιγμη που μιλήσατε εσείς ο πρώτος πολίτης του νησιου για το θέμα αυτό
    Περιμένουμε ενημέρωση σας
    Αν όντως υπάρχει πτυχιο
    Δήμαρχε πήρες ευθύνη για το όλο θέμα
    Δώσε απαντήσεις αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/11/20 14:17

    Στα φαναρια μοιράζεται τώρα σε πρωτοσέλιδο
    η μαϊμού σφραγίδα....... της ψευτοπαιδιατρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.