Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Νοε 2020

Με την πένα στον….. Κρόταφο! Του Δημήτρη Μουζακίτη


Με την πένα στον….. Κρόταφο!

Του Δημήτρη Μουζακίτη

‘’Η φωνή της αληθείας’’       Ανορθόγραφη στήλη

Ευτυχώς που το μαρτυρούν μόνοι τους!

Βρε, βρε, βρε τι ανακάλυψα όταν διαβάζω ερώτηση του «αγανακτισμένου» ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών άντε και της Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά με πραγματικό στόχο να μην γελιόμαστε, τη νεαρά αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Μπόγρη!!

Θέλετε το θέμα; Για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, με δώρο ένα διαλυτήριο πλοίων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!!!

Αρχικά στο κείμενο γίνεται αναφορά για τους εορτασμούς και εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας,που κατά αυτούς μοιάζουν χρυσόσκονη που καλύπτει αυτά που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού τοπίου της Ναυμαχίας,  (Λες και αυτοί δεν κυβέρνησαν τον τόπο πριν δυο χρόνια!).

Στη συνέχεια .αναφέρονται στα περί προστασίας και διατήρησης της ιστορικής μνήμης, που οφείλαμε σαν πολιτεία απέναντι «στο σπουδαιότερο γεγονός της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας», σύμφωνα με την κήρυξη του χώρου της ναυμαχίας ως αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου από το ΥΠΠΟ το 1982, και θυμίζουν την σωρεία παρεμβάσεων, αυθαίρετων δραστηριοτήτων και πάσης φύσεως επεκτάσεων (στρατιωτικών, οικιστικών, λιμενοβιομηχανικών, ναυπηγικών εγκαταστάσεων), που επέφεραν δραματική αλλοίωση του τοπίου και, και, και,…. Μπάφιασα συντρόφια!

Μιλούν για την χερσόνησο της Κυνόσουρας, όπου υπάρχει και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, με το μνημείο (Γιάννη Μίχα),στην κορυφή τουνα δεσπόζει, και που ποτέ και ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δεν το στήριξαν, έτσι δεν είναι συντρόφισσα από τα Τρίκαλα και επικεφαλής τότε του συνδυασμού σας, Καρακώσταφίλη; Μόνο η Βιολέτα Γεράνη όρθωσε το κορμί της κατά τον Ναυπηγιών και υπέρ της συμβολικής κίνησης Μίχα!

Και επισημαίνουν ότιέχουν αναπτυχθεί συνοικισμοί αυθαιρέτων, ένα λατομείο, μια μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ, ένα παλαιό ναυτικό οχυρό, μια πλωτή μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, ναυπηγικές εγκαταστάσεις με μέγεθος και δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τα χαρακτηριστικά αρχαιολογικού χώρου, τα οποία γειτνιάζουν με τον Τύμβο.. Και όλα αυτά συνυπάρχουν με μισοβυθισμένα και σκουριασμένα ναυάγια καθώς και σκουπίδια κάθε λογής, τα οποία αλήθεια είναι, αλλά τώρα τα είδατε;

Που ήσασταν τότε, σε άλλον πλανήτη; Σε άλλη πόλη και νόμο;  Ως εδώ σύντροφοι καλά τα λέτε και τα εξιστορείτε με δάκρια στα μάτια,όχι βέβαια δάκρυα από τα δακρυγόνα και της σύλληψης που έφαγε ο τότε «πασόκος»ΝομάρχηςΓιάννης Μίχας και άτομα από το νομαρχιακό τουσυμβούλιογιατίέστησαν το  μνημείο; Θα τα χαρακτήριζα μάλλον κροκοδείλια…

Αλήθεια ,εσείς που ήσασταν όταν κυβερνούσατε,όταν είχατε την εξουσίακαι τη δύναμη στα χέρια σαςνα αλλάξετε τα κακώς κείμενα, γιατί δεν παρεμβαίνατε, δεν γκρεμίζατε τα ναυπηγεία και ότι άλλο παράνομο ή απεχθές αισθητικά και ιστορικά;

Μήπως, λέω μήπως, ήσασταν θρονιασμένοι στης υπουργικές σας καρέκλες και τρέχατε στις «καπιταλιστικές» βεγγέρες απολαμβάνοντας μια εξουσία που σας έδωσαν μερικοί χορτασμένοι πράσινο λεχρίτες για να γίνετε κυβέρνηση και να γίνετε ποιο φιλελεύθεροι από αυτούς που εσείς πολεμούσατε ΤΑΧΑ ιδεολογικά! ; Μάλιστα γνωρίζατε πολύ καλά ότι το νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε: το 1982, επί Υπουργίας Μελίνας Μερκούρη, κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος και ιστορικός τόπος ο όρμος των Αμπελακίων με ολόκληρη την χερσόνησο της Κυνόσουρας, ,μαζί με την χερσόνησο των Αμπελακίων, όπου τοποθετείται και η αρχαία πόλη της Σαλαμίνας (ΦΕΚ 84/Β/5-2-1969), τον όρμο των Σεληνίων καθώς και τη θαλάσσια περιοχή των νησίδων Αγ. Γεωργίου και Ψυττάλειας.. Γιατί άραγε?? Μα επειδή στο χώρο αυτό έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και το 2001, κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την τότε Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων (24.05.2001). Υπενθυμίζω σε όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή επιλεκτικής φύσεως, ότι  μετά από σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών αποφασίστηκε, η Θεσμοθέτηση Ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας, προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή και μετά που βγήκατε κυβέρνηση…. Χάος!

Για ποιο δώρο λοιπόν μιλάτε ότι δίνει η κυβέρνηση και για ποιο Ναυπηγείο μας τσαμπούνιεστε συντροφιά;

Η εταιρεία «Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε.» είχε λάβει την τελευταία ανανέωση περιβαλλοντικών όρων το 2005, χωρίς να ερωτηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού, και προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης. Ερωτώ γνωρίζοντας την απάντηση….Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την απόφαση του (αρ.1922/2008), απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας, ναι η όχι;

Οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην περιοχή δεν σταμάτησαν, όπως αναφέρουν οι 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑστην  Σαλαμίνα, ούτε περιορίστηκαν, αντίθετα τα ναυπηγεία επεκτάθηκαν, ενώ οι εργασίες  «εμπλουτίστηκαν» με εργασίες αμμοβολών, εγκαταστάσεις πλωτών διαχωριστήρων κατεργασίας πετρελαιοειδών καταλοίπων που αναφέρουν στην ερώτηση αλλά όρε παιδιά μου αγαπημένα ΠΟΥ ήσασταν εσείς αφού παρανομούσαν τι κάνατε ως κυβέρνηση;

Δεν ήσασταν μέχρι πριν δυο χρόνια κυβέρνηση; δεν ήταν υπουργός Ναυτιλίας ο Θεόδωρης Δρίτσας, εγώ ήμουν; και συνεχίζω.

Το 2010 η Εταιρεία προσπάθησε εκ νέου να ανανεώσει τους περιβαλλοντικούς όρους αλλά το Υπουργείο Πολιτισμού τους απέρριψε, ναι η όχι;  Αλλά ας πούμε ότι κάποιοι υπουργοί της Ν.Δ. και κάποιοι Δήμαρχοι του νησιού, Τσάβαρης, Νάννου και Σοφράς άντε και Τραυλός με Γκίνη δεν έκαναν κάτι…., εσείς που ήσασταν πάλι για να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους; Και ξαφνικά ως δια μαγιάς φανερώνονται 14 πολίτες που ξύπνησαν από τον λήθαργο και έγιναν ενεργοί πολίτες (Μελή του ΣΥΡΙΖΑ, λένε κάποιοι)  της Σαλαμίνας και στέλνουν επιστολήπρος το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αναφέρετε ότι  επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑήρθε ξανά στο προσκήνιο η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, (αυτό που είχαν ανακοινώσει ο Γιώργος  Ανωμερίτης (ΟΛΠ) και Στέφανος Χρήστου (Περιφέρεια Αττικής) Επίσης, ότι τέθηκαν όροι για την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή, τη σύνδεσή τους με την πόλη του Πειραιά, καθώς και η σύνδεση με την Ηετιώνεια…….

Μα αφού  η εκλεκτή σας περιφερειάρχης συντρόφισσα Ρένα Δούρου υπέγραψε για την προβλήτα στην Πειραϊκή, και μάλιστα έδωσε και κάποια εκατομμύρια για το έργο που ξεκίνησε η Cosco, το ξεχάσατε και αυτό;

Και τώρα δηλώνετε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θα ανανεώσει τη λειτουργία του προσκείμενου, σε γνωστή πολιτική οικογένεια, ναυπηγείου - διαλυτηρίου πλοίων «Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε.», για άλλα 15 χρόνια. Και γιατί δεν λέτε το όνομα, φοβάστε; ότι είναι ο Διαμαντήςο πεθερός του ΑχιλλέαΚαραμανλή,ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Νίκη!  Και μπλέκετε και την Περιφέρεια Αττικής ότι σκόπιμα δεν γνωμάτευσε και το ΥΠΕΝ να θεωρήσει ως θετική τη γνώμη του! ‘’Φάε Γιάννη μου να σε αλείψω μελί’’ και άρχισαν τα ΟΡΓΑΝΑ να βάλουν κατά της αντιπεριφερειάρχη για αυτά που αναφέρουν στην ερώτηση τους,οι 40 του ΑλίΜπαμπά, συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ..

Να και ο φίλος Μάνος Δερτούζος με πύρινους λογούς και άρθρα, κατά ποιας ρε παιδιά μιας γυναίκας που πριν χρόνια ήταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί του, στου Τσαβάρη!  Καιρός είναι να σταματήσουν τα μαχαιρώματα και να κοιτάξουνόλοι να δουν πος θα περιφρουρηθεί ο χορός του τύμβου, ηιστορία και το νησί του Αίαντα και ας καταλάβουν οι 40 ότι αφούαυτοίάφησαν και δεν έκαναντίποτα ως κυβέρνηση να τον προστατευόσουν δεν δικαίωμα δια να ομιλούν.. Τι ζητούν τώρα, να ρίξουν τα δικά τους λάθη στον Γιώργο Πατούλη για αυτά που αυτοί δεν έκαναν και στις Σταυρούλα Αντωνάκου και ΒάσοΜπόγρη, ότι ευθύνονται για τύμβο και Πειραϊκή?, ε, όχι ρε μάγκες ας κοιτάξετετις φάτσες σας στον καθρέφτη και θα δείτε ότι ΕΣΕΙΣ είσαστε οι φταίχτες που αφήσατετόσαχρόνια ως κυβέρνηση να γίνουν αυτά τα πράγματα.. Στηθείτε στον καθρέφτηαλλά μην ματιαστείτεμόνοι σας γιατίμετάθέλετεφτύσιμο για να ξεματιαστείτε!....Εγώ δεν ξέρω να ξεματιάζω ξέρω όμως να ξεβρακώνω υποκριτές και όψιμους τιμητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.