Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Νοε 2020

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ


Την 9η Νοεμβρίου έγινε αναφορά στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο  της Κυνόσουρας. Το άρθρο υπογράφουν η τ. Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά και η τ. γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Μαρία Βλαζάκη.

Το άρθρο, όχι μόνο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, αλλά δικαιώνει απόλυτα και όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει από την στιγμή που ο Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος υπέγραψε την έγκριση ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε, που περιλαμβάνει και τη διάλυση πλοίων.

Στα συνεχή έγγραφά μας, τόσο προς την Υπουργό Πολιτισμού όσο και προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος  αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα οποία από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιήσαμε, είχαμε ακριβώς τις ίδιες ενστάσεις μ’ αυτές που αναφέρονται στο άρθρο.

Κύριος υπεύθυνος αυτού του ειδεχθούς Πολιτιστικού «εγκλήματος» είναι η κα Μενδώνη  η οποία «ροκάνισε» τον χρόνο, όπως αναφέρει το άρθρο, δεν γνωμοδότησε και άναψε με αυτόν τον τρόπο το πράσινο φως για να διαπραχθεί το έγκλημα, προσποιούμενη ότι πρέπει να ρωτήσει το Γραφείο Νομικού Συμβούλου για ένα νόμο που η ίδια υπέγραψε.

Δυστυχώς όμως με το ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και η κα Αντιπεριφερειάρχης  η οποία  και αυτή «ροκάνισε» τον χρόνο  βρισκόμενη στην ίδια γραμμή  με την κα Μενδώνη.   Επίσης δεν γνωμοδότησε,  γνωρίζοντας ότι η μη γνωμοδότηση σημαίνει συνέχιση της διαδικασίας,  άρα έγκριση της ΜΠΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, δυστυχώς, κινήθηκε και η Δημοτική Αρχή η οποία καθυστέρησε επίσης  τις διαδικασίες  και έτσι δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν η κυρία Μενδώνη  έκανε το καθήκον της και γνωμοδοτούσε, όπως το ζήτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος,  εάν η Περιφέρεια και ο Δήμος ήταν σε μία κοινή γραμμή οξείας αντίθεσης με την ένοχη στάση της κας Υπουργού και δεν τηρούσαν στάση παθητική  και σύμπλευσης μαζί της, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για διαλυτήριο ούτε θα κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ ούτε θα κινητοποιούσαμε τους Ευρωβουλευτές  να στηρίξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όλα αυτά γίνονται, επειδή εμείς δε κάναμε ως χώρα, ως Υπουργείο Πολιτισμού,  ως Περιφέρεια και ως Δήμος το  ιερό καθήκον μας.

Θα θέλαμε να ξέρουμε ποια θα είναι η απάντηση των  Ευρωβουλευτών μας σε ένα απλό ερώτημα του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού  της χώρας σας τι έκανε; Ποια θέση πήρε για την προάσπιση της Πολιτιστικής σας Κληρονομιάς και το Διαλυτήριο μέσα στον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο;»

Η Αντιπεριφέρεια  και η  Δημοτική Αρχή οφείλουν να τοποθετηθούν  επί του άρθρου, να ρωτήσουν  το Υπουργείο Περιβάλλοντος γιατί δεν συγκάλεσε το ΚΕΣΠΑ,  όπως ο νόμος ορίζει, και να απαιτήσουν  από την Υπουργό Πολιτισμού,  έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να πάρει θέση και να στηρίξει την πολιτιστική μας κληρονομιά την οποία «παρέδωσε» στα Ναυπηγεία και  τα Διαλυτήρια. 

Να απαντήσει, γιατί ενέκρινε με την απραξία της ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο κανείς Υπουργός Πολιτισμού δεν τόλμησε να νομιμοποιήσει από το 1978 μέχρι σήμερα.

 Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/11/20 17:47

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,


    Ανώνυμος8/11/20 09:21
    “-Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;
    • Τα όμβρια;
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;
    Συνολικά, από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.

    Ανώνυμος8/11/20 11:19
    Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.


    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

    « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/11/20 18:27

    Bρε παιδιά τι άλλο θέλετε να κάνει ο Γιωργάκης, έστειλε επιστολή στο Ζαγοράκη, θα καθαρίσει αυτός.



    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟ ΡΩΤΑ

    Θα θέλαμε να ξέρουμε ποια θα είναι η απάντηση των Ευρωβουλευτών μας σε ένα απλό ερώτημα του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου:

    «Το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας σας τι έκανε; Ποια θέση πήρε για την προάσπιση της Πολιτιστικής σας Κληρονομιάς και το Διαλυτήριο μέσα στον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο;»



    Γιατί δεν ρωτάτε τι εκαναν για τον ιερό χώρο η Βλαζακη, η Κονιορδου, η Ζορμπά οταν τις ενημερώσατε;;; και τώρα βγαίνουν και κάνουν αντιπολίτευση στην Μενδωνη;;;Συμφωνουσατε και τότε;;;




    Αυτό έκανε η κ. Ζορμπά και όχι μόνο τα υπόλοιπα σε λίγο

    Με την παραβίαση του άρθρου 7 του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002, που η προηγούμενη κυβέρνηση τροποποίησε τον Μάιο του 2019 (νόμος 4611), καθιστώντας όλα τα ακίνητα μνημεία του Δημοσίου προ του 1830 αμεταβίβαστα, ακατάσχετα και ανεπίδεκτα χρησικτησίας ενώ η διοίκηση και διαχείρισή του ασκείται από το Δημόσιο (νόμος 4611/2019, άρθρο 123). Δημόσιο κτήμα είναι το ναυπηγείο Κυνόσουρα ΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.