Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Νοε 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Πολυτεχνείο: Εμείς δεν παίζουμε με τη φωτιά


ΠΑΝΟΣ ΦΑΛΑΡΑΣ_ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτικό Σημείωμα

Πολυτεχνείο: Εμείς δεν παίζουμε με τη φωτιά

1. Το «Πολυτεχνείο» είναι εμβληματική επέτειος της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι εκδηλώσεις μνήμης του οφείλουν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι μέσα στην κρίση της πανδημίας και σε περίοδο καραντίνας, την ώρα που έχουμε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς προέχει η ζωή των ανθρώπων και η δημόσια υγεία.

Για αυτούς τους λόγους το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε από την πρώτη στιγμή τον δρόμο της υπευθυνότητας. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά τόνισε μιλώντας στη Βουλή στις 12/11, ότι εφέτος το Πολυτεχνείο πρέπει να εορταστεί σεμνά και μετρημένα, χωρίς πορεία όπου ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος.

2. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση της ΝΔ, επέλεξε να στήσει σκηνικό έντασης και σύγκρουσης ακόμα και για το αυτονόητο. Επιλέγουν τη μετωπική αντιπαράθεση, προκειμένου μέσω της πόλωσης, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και με δήθεν επίδειξη ισχύος να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

Το χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης με την στάση του στην Βουλή, προκαλώντας σε αναμέτρηση τα κόμματα που είχαν διαφορετική άποψη. Αντί ως όφειλε να επιδιώξει με νηφάλιο διάλογο την απαραίτητη συνεννόηση και συναίνεση.

Είχαν προηγηθεί οι απαράδεκτες «προφορικές απαγορεύσεις» του αρμόδιου Υπουργού, το καθόλου τυχαίο show βουλευτή της ΝΔ κατά την εκκένωση του Πολυτεχνείου και σειρά δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων που έριχναν λάδι στη φωτιά.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής μεθόδευσης για την τεχνητή σύγκρουση είναι η ακραία απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας για την γενικευμένη απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας. Απόφαση που κρίνεται πολιτικά, ως απαράδεκτη και προκλητική και αποδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, πέρα από νομικές προσεγγίσεις και νομικίστικες ερμηνείες που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγοντας στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» φέρει την κύρια ευθύνη για τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται.

3. Δυστυχώς όμως, στην μεθόδευση της Κυβέρνησης για την τεχνητή πόλωση και τον διχασμό, παγιδεύονται και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Δεν συναινούμε σε κείμενα, που ενώ δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα για την υπέρβαση των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, ουσιαστικά υιοθετούν την επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ, Μερα25) για την πραγματοποίηση πορείας εν μέσω πανδημίας σε αντίθεση με την δική μας θέση. Η στάση δε του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνισμό του, αφού ενώ υποτίθεται δεν συμφωνεί με την πορεία συνυπογράφει στην ουσία για την πραγματοποίηση της για να σιγοντάρει την πόλωση.

4. Το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά, δεν συμμετέχει σε μετωπικές κινήσεις, δεν συναινεί στην πόλωση.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια την ώρα που αντιμετωπίζει όχι μόνο τους μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών αλλά κινδυνεύει με νέα αδιέξοδα στην οικονομία που διευρύνουν τις ανισότητες και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Σαλαμίνα 17/11/2020


25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/11/20 07:51

    68 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/20 08:43

    Βγάλε το πτυχίο στον αέρα εάν υπάρχει
    Γιατί κυκλοφόρησε και δεύτερη εφημερίδα με πρωτοσελιδο με τις μαϊμού σφραγιδες
    Πόσο μέσα βάλανε το κράτος αυτές οι μαϊμού σφραγιδες από συνταγογραφησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/20 12:18

      Καλά ακόμα περιμένετε να βγάλει το πτυχίο στον αερα? Αμα δεν το'χει τι να βγάλει βρε παιδιά;...Ας ασχοληθούμε με κάτι σοβαρότερο παρακαλώ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/11/20 12:23

      Μμμμμμ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ? ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΗΣ "ΚΥΡΙΑΣ"....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΥΜΑΔΟΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ !!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/20 08:45

    Για τα σημερινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο και για τη στάση του ΚΚΕ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «νιώθω μεγάλη απογοήτευση, τιμώ το ΚΚΕ. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Δεν υπάρχουν αυτά τα άτομα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν. Και αυτό δεν συνέβη. Μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου για να αποχωρήσουν τελείως. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε τη συγκέντρωση. Φανταστείτε με αυτή την υγειονομική κρίση να βαδίζουν 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας”.

    Click4more: Σεπόλια: Γιος και κόρη στη ΓΑΔΑ, ο πατέρας στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή! video


    Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης τόνισε ο υπουργός ενώ ανέφερε πως «ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

    «Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/11/20 08:49

    ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους: Πότε η πληρωμή – Πώς θα δοθεί
    Επίδομα 400 ευρώ: Αγωνία για χιλιάδες ανέργους καθώς αναμένεται η έκτακτη πληρωμή του επιδόματος των 400 ευρώ

    Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι. Οι επιδοτούμενοι θα λάβουν κι αυτοί 400 ευρώ, με την μορφή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το επίδομά τους έληξε ή λήγει τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο.


    Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/20 08:52

    Άνοιξε από την περασμένη Παρασκευή η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.


    Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/11/20 09:39

    το Σκαι μιλάει για τον Πολάκη που έτρωγε σε σπίτι με 7 ατομα
    Για την τοπική ΝΔ Σαλαμινας που την είχε πρωτοσέλιδο το DOCUMENTO τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και οι τοπικες εφημερίδες και τα μεγάλα site του νησιου που ήταν μαζεμένα 12 άτομα μαζί και κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς καμία απόσταση και με τις μάσκες στα χέρια και έβγαζαν φωτο και τις ανέβαζαν στα προσωπικά τους προφίλ
    Αλήθεια το κόμμα έκανε κάτι για αυτό? Η εκεί ο ιός δεν κολλάει?

    Ο κ. ΜΑΡΚΌΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΈΒΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΏΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΆΚΗ ΚΑΙ ΖΗΤΆΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΌΣΤΙΜΟ 2400Ε
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΉ ΝΔ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 12 ΆΤΟΜΑ ΣΤΗ ΦΏΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΊΑ ΑΠΌΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΊΑ ΠΡΟΦΎΛΑΞΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΊΤΕ ΤΊΠΟΤΑ?
    ΕΚΕΊ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΠΡΌΣΤΙΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/11/20 11:54

    Αυτό που «απαιτεί» η κοινή λογική, αυτό που είπαν πολλοί όταν είδαν τις εικόνες έξω από το Πολυτεχνείο, θα γίνει πράξη έστω κι αν χρειάστηκε πρώτα να υπάρξουν αντιδράσεις. Η γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο, δεν θα πληρώσει το πρόστιμο!


    Η Μαρία Κιούση είχε στείλει μήνυμα 6 στο 13033 και καθώς περνούσε χθες (17.11.2020) το πρωί έξω από το Πολυτεχνείο, σταμάτησε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη. Δεν μπήκε μέσα. Ήταν μόνη της, φορούσε μάσκα. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί που ήταν εκεί αποφάσισαν να της κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ!

    Click4more Πολυτεχνείο: Τι δηλώνει η γυναίκα που “έφαγε” πρόστιμο επειδή άφησε ένα λουλούδι (video)

    Η απόφαση των αστυνομικών να δείξουν τόσο… ζήλο απέναντι σε μια γυναίκα που τηρούσε όλα τα υγειονομικά μέτρα και να της κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί άφησε ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο, προκάλεσε αντιδράσεις και «φωνές».

    Οι φωνές αυτές έφτασαν και στα… αυτιά του αρχηγού της αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος αργά το βράδυ έδωσε εντολή να μη βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα!


    Το αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN. Όπως είπε, με προσωπική παρέμβαση του αρχηγού της αστυνομίας, η γυναίκα δεν θα πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ. Θα γίνει μια ένσταση και το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/11/20 12:00

    Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη είναι σε απόγνωση: «Μας έκοψαν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτα άλλο παρά να πεθάνω»

    Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα καθώς ζει στο σπίτι της οικογένειας στο Βραχάτι αλλά χωρίς ρεύμα καθώς της το έχουν κόψει.

    Με λόγια δραματικά περιγράφει την κατάσταση και όπως λέει μη μπορώντας να ανταπεξέλθει η μόνη λύση που της μένει είναι να πεθάνει: «Θα βάλω θηλιά στο λαιμό μου! Αυτό μόνο μου μένει να κάνω», λέει μιλώντας στην εφημερίδα Espresso: «Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορωνοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω».
    Margarita1



    Η ίδια μάλιστα, επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι που διαμένει στο Βραχάτι στον νομό Κορινθίας, χρειάστηκε να φιλοξενηθεί σε σπίτι γειτόνων της, ώστε να αναρτήσει όσα έγραψε στο Facebook.

    «ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το μήνυμα! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ... Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-_____ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!».


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/11/20 12:02

      _____ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!».




      Σε ερώτηση αν έχει αποταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού απαντά: «Συνέχεια στέλνει επιστολές. Έχω στείλει και στην υπουργό και στη λυρική σκηνή αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Το καλοκαίρι το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε 270 παράσταση. Δε μου έδωσαν ούτε μία συναυλία για να γιορτάσουμε τα 95 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα μου. Αντιθέτως, στην Εστουδιαντίνα έδωσαν 14 συναυλίες, γιατί εκεί μεσολάβησαν άλλοι. Εμείς πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι. Και τα λέω πλέον αλλά έξω απ’ τα δόντια, γιατί σαν κι εμένα είναι και οι άλλοι μουσικοί που πεινάνε. Και όταν λέμε ότι πεινάμε, πεινάμε στην κυριολεξία».

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/11/20 19:03

      Να ξηλωσεις ολη την προσοψη του
      σπιτιου σου που ειναι ντυμενη,με
      πλακακια του Γιάννη Μόραλη, που
      φιλοτεχνησε μονο για την παρτη σου
      και κατι θα πιασεις,Μόραλης ειναι
      αυτος,κ απο συλλέκτες νάααααααααα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/11/20 19:46

      υ.γ
      να μην πουμε τωρα για βιβλια με
      αφιερωσεις,σπανιες,χειρογραφα,φωτό
      βραβεια,παρτιτουρες,πιανα,πινακες
      του Τσαρουχη,μοναδικοι,τα ματωμενα
      ρουχα,το κουμπι απο το παλτο της
      μητερας σου που εκρυβε ο Μικης
      στιχους,τα αποτυματα του απο νησι,
      το γραμμα που αφησε η μητερα σου στη
      γιαγια σου κλπ.
      Ειναι τοσα πολλα αυτα που εχεις στην
      κατοχη σου,που δεν θα λειψει τιποτα
      απο την πολιτιστική κληρονομιά του
      τοπου,για το βραβείο Λένιν μονο,θα
      σου εδειναν τοσα οι οικοι διμοπρασιων
      που θα ζουσες άνετα σε οποιο μερος
      του κοσμου ήθελες,ο πρώτος στυλός
      του Σκαρίμπα δώρο στον πατέρα σου,
      καποια τραγούδια του Λοϊζου που τα
      αφησε για μουσική στον Μίκη, οταν
      εφυγε ζωντανός απο την Ελλάδα για να
      γυρίσει νεκρός, ποτέ δεν τραγουδηθηκαν απο κανέναν κλπ.
      Ειναι πολλα αγαπητή για να ζητας
      χρήματα,μονο του Τίτο τα δώρα να
      εδεινες,και πολλων επειφανων Ελλήνων
      κ οχι,μια χαρα θα περνουσες και αυτό
      το κάτι που εμπιστευτηκε η Πηνελόπη
      Φάγε Δέλτα για δολοφονία Δραγούμη
      γιατί το κρατάς;σας το ζητούσε και ο
      Μυράτ, ιστορικοι οι καυγάδες στον
      Άγιο Κωνσταντίνο.
      Οχι,και την πίτα ολόκληρη και τον
      σκύλο χορτάρο.
      ΑΙΣΧΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/11/20 20:23

      Που σε πετυχαμε εσενα σημερα ε;
      τελος παντων,σε οτι αφορα γατοτροφες
      κ σκυλοτροφες,κανε ιδικη εκλειση στον
      δημαρχο μας,μας αγαπαει,ειναι και
      αλλα που δεν γραφονται.
      Η Μαρία η αιωνια αγαπ..... κ αυτος ο
      κορν..... ο Τηλέμαχος στην ψάθα;
      ΑΜΑΡΤΊΑ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος18/11/20 13:23

    κρουσμάτων κορωνοϊού και να αντέξουν στην πίεση τα νοσοκομεία της πόλης, απηύθυναν επιστημονικοί και υγειονομικοί φορείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε απόψε με τηλεδιάσκεψη.

    Στη συνεδρίαση που συγκλήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες για την πορεία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, έκανε λόγο για μία «δύσκολη κατάσταση, με υγειονομικούς που έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, με γεμάτα κρεβάτια στις ΜΕΘ και λύσεις ανάγκης».

    «Πήραμε κρεβάτια από άλλες κατηγορίες ασθενών και δανειστήκαμε κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, που φτάνει κι αυτός στα όρια του. 'Ολη η πόλη μάχεται μαζί. Θα βάλουμε πλάτη και θα πάμε να βγάλουμε την πόλη από αυτή την κρίση. Θα είναι δύσκολες ημέρες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε σε μεγάλες ροές ασθενών μέχρι να τηρηθούν τα μέτρα. Η διασπορά συνεχίζεται γιατί κλείσαμε την εστίαση και καθημερινά κάποιοι μαζεύονται σε σπίτια. 'Αρα εκτίθενται στον κίνδυνο. Πλέον, δεν έχουμε τον χρόνο να μιλάμε, είναι πολύτιμος. Εμείς θα πρέπει να κλειστούμε στα νοσοκομεία, εσείς να ενημερώνετε», είπε ο κ.Μεταλλίδης.

    Για το ΑΧΕΠΑ είπε πως το 1/3 του νοσοκομείου, δηλαδή 200 κλίνες, είναι κατειλημμένες αυτή τη στιγμή από ασθενείς με κορωνοϊό. «Στις ΜΕΘ μπορούσε να γίνει καλύτερος σχεδιασμός, όμως φτάσαμε σε σημείο να νοσηλεύουμε πολλούς ασθενείς. Δεν δημιουργούνται νοσοκομεία σε τρεις μήνες», τόνισε ο κ.Μεταλλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες δημοτικών συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/11/20 13:28

    Ακραία καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Δείτε σε ποιες περιοχές θα “ανοίξουν” οι ουρανοί, “συνοδευόμενοι” από πανίσχυρους ανέμους. Η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη.


    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19.11.2020), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

    Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

    Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.


    Σύμφωνα με το meteo.gr, θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.
    Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά σήμερα, θα εξασθενήσουν σταδιακά, αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/11/20 15:08

    31 Ιουλ 2020
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη, αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη



    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο


    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;

    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;



    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!



    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»

    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή .

    Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .



    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.



    Μάνος Δερτούζος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/11/20 05:21

      συμφωνουμε για δισφορετικους λογους,
      στο θεμα της αληθειας,που οσες
      προσπαθειες κ να κανει για να την
      κρυψει,στο τελος η αληθεια ΛΆΜΠΕΙ,
      κ ο ψευτης εκτιθεται,αρα το συμπερασμα
      που βγαίνει απο τα σοφά αυτά λόγια,
      ειναι οτι πιάστηκε ο πουλαω φύκια για
      μεταξωτές κορδέλες,κ το ονοματακι
      αυτού του γνωστου της πασι,
      ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ❕

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος18/11/20 15:15

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/11/20 06:14

    μας το ζαλισες πρωι πρωι,με τις
    φωτιες κ τις αγκαλιες τις κιθαρες
    στις ακρογιαλιες,και μια φωτια βρε
    παιδια να καψεις κ αλλο ατομο μαζι
    σου,πριν προλαβεις κ το μετσνοιωσεις
    και θεού προσωπο δεν ειδαμε,καλα
    ειχε πει ο Μπετόβεν που ως γνωστο
    κουφος,ειχε πει ότι αυτος θα ακούσει
    μουσική στον παράδεισο,κι ετσι
    ξεχαστηκαμε,και δεν γραψαμε
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/11/20 06:22

    *αλλο κ αυτο γραφουμε και την ιδια
    φραση δυο φορες,και το α,σ
    δεν πειραζει μήπως τα βλέπεις;ολα
    τα σχολια εδω,απαρατηρητα περνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/11/20 21:02

    Συνηθίσαμε με τα σκυλάδικα,αυτο
    που κάνεις εδω και ώρες, λέγεται
    παλιμπαιδισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/11/20 21:09

    Ξέρεις πως το λένε,και σαν τι
    μοιάζει το εικονίδιο που μας
    πεταξες στο πρόσωπο, μοιάζει
    λοιπόν με κάτι που εχεις πανω
    σου,και σου είναι αρχρηστο❕❕❕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/11/20 22:47

    Χαρούλα ακούμε,συνηλθες η ήταν μια
    αναλαμπή; άιντε για ύπνο μήπως και
    όταν ξυπνήσεις δεις την ωμή
    πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/11/20 00:48

    *ριξε καμια χαρα βερα την βασιλισσα
    των πανηγυριων,και το συναφι της,
    για να εχουμε ησυχη την συνειδηση
    μας,οτι εισαι καλα,ευχαριστουμε για
    το χαρουμενο διαλειμμα.
    **και ασε τις παπαριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.