Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Νοε 2020

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΜΕΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διαχρονικές είναι οι ευθύνες του κράτους και των Δημοτικών αρχών (προηγούμενων και της σημερινής) για την «τραγική κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία της Σαλαμίνας.

Τα σχολεία της Σαλαμίνας εδώ και χρόνια υπολειτουργούσαν, με πάρα πολλά προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί και τα οποία διογκώθηκαν με την εκδήλωση της πανδημίας καθώς δεν υπήρχαν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να είναι ασφαλείς εκπαιδευτικοί, μαθητές καθαρίστριες  και κατ’ επέκταση οι οικογένειές τους στις οποίες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ευπαθής ομάδες.

Η λίστα με τα προβλήματα είναι ατελείωτη. Συχνά είναι τα φαινόμενα οι μαθητές να στοιβάζονται σε τμήματα που αριθμός τους έφθανε και τα 25-27 άτομα. Άλλα σχολεία 6θέσια λειτουργούν  με 13 τμήματα. Τα κτηριακά προβλήματα είναι εδώ και καιρό τεράστια. Συχνά φαινόμενα είναι αίθουσες χωρίς παράθυρα, άλλες που πλημμυρίζουν, αίθουσες ακόμα και με ρωγμές στα επιχρίσματα των τοίχων. Ενώ υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με ακατάλληλους, μικρούς αύλιους χώρους  ή  με κοινές τουαλέτες.  Σε άλλα σχολεία υπάρχουν γραφεία εκπαιδευτικών ακατάλληλα (π.χ. κοντέινερ , ή με μία τουαλέτα εκπαιδευτικών).

Με βάση αυτά  καταγγέλλουμε  την ανεύθυνη στάση της Δημοτική Αρχής, η οποία έχει καταψηφίσει τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης οι οποίες είναι στην κατεύθυνση να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και να διασφαλιστεί σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε επίσης την στάση του Δημάρχου που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ποιες είναι οι ενέργειες που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για να βελτιωθεί η κατάσταση στα σχολεία της Σαλαμίνας και παράλληλα να «κερδηθεί» ο χρόνος του LOCKDOWN που τα σχολεία δεν λειτουργούν , η απάντηση του ήταν «περιπαιχτική» για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Απέναντι στην στάση ανοχής που δείχνει η Δημοτική Αρχή που ισούται με συνενοχή στην πολιτική  της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν υποβάθμιση την παιδεία στην χώρα και κατ’ επέκταση και στην Σαλαμίνα, απαιτούμαι:

    Nα κατατεθεί από τον Δήμο Σαλαμίνας αίτημα έκτακτης επιχορήγησης στο Υπ. Παιδείας για να μισθωθούν ελεύθερα κτήρια ώστε να μετατραπούν σε κατάλληλες σχολικές αίθουσες με 15 μαθητές/ ανά τάξη ώστε οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο με ασφάλεια 

    Να εξασφαλιστεί η κάλυψη με ευθύνη και δαπάνη του κράτους  του αναγκαίου  τεχνικού εξοπλισμού  για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν tablet- pc και δωρεάν  σύνδεσης γρήγορου ίντερνετ.

    Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

     Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών.

    Δημιουργία Σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων και την διαχείριση κρουσμάτων.

    Πρόσληψη νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και γιατρών για ομάδες σχολείων.

 

    Μαζικές προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών στα σχολεία,  στους παιδικούς σταθμούς.


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/11/20 14:54

    75 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......



    Βγάλε το πτυχίο στον αέρα εάν υπάρχει
    Γιατί κυκλοφόρησε και δεύτερη εφημερίδα με πρωτοσελιδο με τις μαϊμού σφραγιδες
    Πόσο μέσα βάλανε το κράτος αυτές οι μαϊμού σφραγιδες από συνταγογραφησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/11/20 13:21

      ...είπε ο ψυχοπαθής ο Ριρής.....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/20 19:56

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη



    Μετά από τόσο καιρό δεν έχει κάνει τίποταααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/11/20 05:38

      Αρνητικά τα πρώτα 40 τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής

      Τα τεστ έγιναν σε συνεργασία του Δήμου με τον ΕΟΔΥ...
      Στη Σαλαμίνα ακούει ο δήμαρχος της πόζας;

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.