Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Νοε 2020

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνα κα ΜΠΟΓΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

Mε ιδιαίτερη χαρά είδαμε σήμερα την κα Μπόγρη τέσσερις μέρες μετά την αναφορά της κας Μενδώνης ότι ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων είναι «λεγόμενο» Μνημείο, να αντιδρά.

Θα έπρεπε  όμως  κα Μπόγρη να είχατε ήδη εγκαλέσει την κα Υπουργό γιατί δεν συγκάλεσε το ΚΑΣ όπως ο νόμος ορίζει και να γνωμοδοτήσει  για τη  μη   δημιουργία Διαλυτηρίου., κάτι το οποίο δεν έκανε και άναψε το πράσινο φως  για την δημιουργία του στον Ιστορικό χώρο.

Πρωτίστως όμως κα Μπόγρη θα πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας  γιατί και σεις ως  Αντιπεριφεριάρχης Νήσων  δεν γνωμοδοτήσατε όπως ο νόμος  ορίζει με αποτέλεσμα να θεωρείται θετική η γνώμη σας  στην δημιουργία Διαλυτηρίου.

Το ίδιο έκανε και ο κ. Δήμαρχος ο οποίος συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με πολύ καθυστέρηση και δεν  ελήφθη υπόψη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα έπρεπε κα Μπόγρη ήδη να είχατε αντιδράσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 όταν η ΕΣΑΛ παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας στη συνεδρίασή της, δέχτηκε και δεχτήκατε  με την σιωπή σας,  την αλλαγή χρήση γης στην Κυνόσουρα κάτι που στηρίζετε μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ακόμη  και σήμερα εξακολουθείτε να συμφωνείτε με την κα Μενδώνη και λέτε μάλιστα ότι δικαιωθήκατε.  Δεν χρειάζεται κανένα Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. να σας πει  κα Μπόγρη ούτε σας  ούτε στην κα Μενδώνη, ότι στην Α΄ Ζώνη της Κυνόσουρας απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.  Οι νόμοι εξακολουθούν και ισχύουν.

Δυστυχώς με παρόμοιες τοποθετήσεις τόσο εσείς όσο ο κ. Δήμαρχος,  η κοινή σας σύμπλευση  σε αυτό το θέμα ,  η μη αντίδρασή σας  για να στηρίξετε τον Ιερό χώρο και να αποτρέψετε το έγκλημα, η κοινή υπερασπιστική γραμμή σας που συμπίπτει με αυτή των Ναυπηγείων,  έδωσε το δικαίωμα στην κα Μενδώνη να  αμφισβητεί σήμερα το Μνημείο.

Εάν από την αρχή υπήρχε δυναμική και αποφασιστική απάντηση , η κα Μενδώνη δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο αμφισβήτησης του Μνημείου

Κα Μπόγρη είναι αργά για δάκρυα……

  

 

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/20 19:58

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ - ΜΠΟΓΡΗ. ΤΙ ΒΆΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/20 21:21

    1 Νοε 2020
    Ο Γιάννης Τσαβαρής εισηγείται την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για συζήτηση στις τοποθετήσεις της ανιστόρητης Υπουργού Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κας Μενδόνη
    Σαλαμίνα 1 Νοεμβρίου 2020



    Προς

    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

    Σαλαμίνας

    κ. Χαράλαμπο Καπαραλιώτη



    Κύριε Πρόεδρε

    H Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκε για τον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας .

    Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας δεν αμφισβήτησε μόνο τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ως «λεγόμενο» μνημείο όπως είπε, αλλά αμφισβήτησε και την ίδια την ιστορία του νησιού μας.

    Αυτή η προκλητική της στάση και συμπεριφορά απέναντι στην Ιστορία της Σαλαμίνας , έρχεται να προστεθεί στην ανιστόρητη συγκατάθεσή της στην έγκριση ανανέωσης ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε , αφού η σιωπή της και η μη σύγκλιση του ΚΑΣ ως όφειλε να πράξει, άναψε το πράσινο φως για την δημιουργία Διαλυτηρίου πλοίων στον Ιερό Χώρο.

    Ας μας πει η κα Υπουργός πότε είχε δίκιο; Το 2001, που ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού εισηγήθηκε την απομάκρυνση των Ναυπηγείων ή σήμερα που με τις πράξεις της σηματοδοτεί το αντίθετο και μάλιστα με προίκα το διαλυτήριο;

    Αλήθεια να μας πει η κα Υπουργός για ποια ανάδειξη της ιστορίας της Κυνόσουρας ομιλεί, όταν σε αυτό τον αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας Α (ότι είναι δηλαδή η Ακρόπολις) επέτρεψε με την σιωπή της την δημιουργία διαλυτηρίου;

    Μπορεί σε παρόμοιες συμπεριφορές που βεβηλώνουν την ιστορία του νησιού μας το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμένει ως απλός θεατής παρακολουθώντας μόνο τις άοκνες προσπάθειας Επιτροπών Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και ταυτόχρονες προσπάθειες ευαίσθητοποιημένων πολιτών;

    Κύριε Πρόεδρε ,

    σε συνέχεια όλων αυτών ζητώ την άμεση σύγκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε θέση για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, που κατά την άποψή μας αλλοιώνουν την ιστορία του νησιού μας.

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/20 07:27

    51 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/11/20 10:06

      Γιατί να ζητήσει συγνώμη; Κόφτο επιτέλους ψυχάκια!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/11/20 14:16

    Στα φαναρια μοιράζεται τώρα σε πρωτοσέλιδο
    η μαϊμού σφραγίδα....... της ψευτοπαιδιατρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.