Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Νοε 2020

Επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ.

Untitled1


 Πόρος, 20.11.2020

Δελτίο Τύπου

 

Επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ.

 

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε στις 19.11.2020 την ακόλουθη επιστολή στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, αναφορικά με την υπό θεσμοθέτηση βιομηχανική ζώνη ιχθυοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο:

 

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Με το σχετικό έγγραφό μας στις 7.10.2020, σάς διαβιβάσαμε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου αναφορικά με την κάθετη αντίθεση του Δήμου μας στη δημιουργία βιομηχανικής περιοχής ιχθυοτροφείων (Π.Ο.Α.Υ.) στο νησί μας, για την οποία επίκειται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Με το εδάφιο 7 του εν λόγω Ψηφίσματος, το Δ.Σ. Πόρου έχει καλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και εσάς ως Περιφερειακή Αρχή να στηρίξετε δημοσίως το Ψήφισμα, να συνταχθείτε στον αγώνα μας και να υπερασπιστείτε με κάθε δυνατό τρόπο τον Πόρο απέναντι στην απειλή επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Πέραν αυτού, το Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε εντός συγκεκριμένης προθεσμίας να εκφράσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας τη γνώμη του αναφορικά με την Σ.Μ.Π.Ε. του θέματος (έχει ζητηθεί από τις 12.7.2020). Ωστόσο, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έχει απωλέσει ενάμιση επιπλέον μήνα, μετά την ανωτέρω έκκληση από μέρους μας, για να το πράξει έστω και εκπρόθεσμα. Όπως γνωρίζετε, η καθυστέρηση αυτή έχει ως συνέπεια ότι η γνώμη της Περιφέρειας Αττικής για την βιομηχανοποίηση της θάλασσας του Πόρου θεωρείται σήμερα κατά τεκμήριο θετική, γεγονός που διευκολύνει περεταίρω την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος. Η κατάσταση αυτή μπορεί εν μέρει να διορθωθεί μόνο αν φέρετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και αν προβείτε πλέον σε σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο η εκπρόθεσμη υποβολή της γνώμης και πολύ περισσότερο προκειμένου να γίνει και επί της ουσίας της αποδεκτή και να ματαιωθεί ο σχεδιασμός.

Τα παραπάνω καθίστανται ακόμα πιο σοβαρά, δεδομένου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εκτός από την Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου, μεθοδεύει ερήμην μας και ερήμην σας, εν κρυπτώ, και με πρωτοφανώς γοργές διαδικασίες εν μέσω πανδημίας, τη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. σε όλη την περίμετρο του Σαρωνικού (Σαλαμίνα, Μέγαρα, Δυτ. Σαρωνικός, Μέθανα, Κόρινθος-Επίδαυρος). Ξέρουμε ότι πιθανότατα δεν το γνωρίζετε καν και ότι δεν ευθύνεστε εσείς, όπως δεν ευθυνόμαστε και εμείς, αλλά τώρα που το εντοπίσαμε, θα ευθυνόμαστε μόνο εμείς αν δεν προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κατόπιν των ανωτέρω και γνωρίζοντας την ξεκάθαρη προσωπική σας θέση για το θέμα, την οποία μου έχετε εκφράσει προφορικά και την οποία έχετε εκφράσει και δημοσίως κατ’ επανάληψη ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κάνω έκκληση να φέρετε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

1. Την έκφραση (αρνητικής) γνώμης επί της Σ.Μ.Π.Ε. της Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου.

2. Την στήριξη – συνυπογραφή του Ψηφίσματος του Δ.Σ. Πόρου

3. Την συνυπογραφή του κοινού Ψηφίσματος των Ο.Τ.Α. ά και β΄ βαθμού που, κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας μου με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, συντονίζονται πανελλήνια για τη ματαίωση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Κύριε Περιφερειάρχη, κάθε μέρα που περνάει είναι μια μέρα που μας φέρνει πιο κοντά στην ιχθυο-βιομηχανοποίηση όλου του Σαρωνικού. Δεν υπάρχει ούτε καιρός για χάσιμο, ούτε περιθώριο για αδράνεια και για αποχή από συγκεκριμένες ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Πόρου

Ιωάννης Δημητριάδης»


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/20 21:23

    Άδειασμα από τον Δήμαρχο Πόρου στην αντιπεριφερειάρχη Βάσω Μπογρη
    Όχι φυσικά αδικα
    Αντί να φέρει το θέμα του δήμου Πόρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κράταγε στο γραφείο της
    Το αποτελεσμα?
    Ο Δήμαρχος Πόρου να μιλήσει κατευθείαν με τον Πατούλη για να λύση το θεμα
    Τελικά Βάσω Μπογρη είσαι πολύ ΑΠΕΙΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/20 23:21

    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/11/20 23:25

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/20 23:10

      Όχι πάντα, είναι φόβος βλακεία
      αδιαφορία κοκ,τη φράση -έκανα
      την πλάκα μου μαζί σου,κ τώρα
      σκάσε-την ξέρεις

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/20 08:22

    71 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/11/20 09:04

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,

    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .

    , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.

    Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:
    « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    2011_2014
    1.αποχέτευση λυμάτων Αμπελακίων,Σεληνίων κλπ,προυπολο έργου 18.000.000 ευρω.ΕΣΠΑ 2007-2013
    2.Αποχετευση λυμάτων Αιαντείου 25.000.000 ευρω,ΕΣΠΑ 2007-2013
    3.Αποχέτευση Ομβρίων Σαλαμίνας προυπολ 30.000.000 ευρω,ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
    4.ΟΔΟΠΟΙΙΑ 2χ500.000 ΕΥΡΩ από Υπουργείο Ανάπτυξης και Περιφέρεια Αττικής
    5.Έφερε 10.000.000 Ευρω από από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ολοκληρώθηκε το παρατημένο έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησίου.
    6.Κατασκευασε Σταθμό Μεταφόρτωσης στη Γούβα Μπατσί
    7.Κατασκεύασε τον παιδικό σταθμό στα Παλούκια.ΕΣΠΑ 2007-2013
    8.Ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο Παλουκίων που ήταν παρατημένο από το 2008
    9.Έστρωσε με πλαστικό τάπητα το γήπεδο της Παραλίας
    10.Ιδρυσε το Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας
    11.Δημιούργησε από το μηδέν τέσσερις Κοινωνικές δομές στο δήμο
    12.Έφερε σε πρώτο πλάνο την Ιστορία και το πολιτισμό του νησίου και ιδιαίτερα το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
    13.Ενέταξε στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ το κλειστό Γυμναστήριο των Αμπελακίων προυπ 3.500.000 ευρω
    14.Έλαβε χρηματοδότηση 370.000 ευρω ο δήμος για την επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ν.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ και γηπέδου ΑΙΑΝΤΑ
    15.Δεκάδες μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις στο Κέντρο και την Περιφέρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.