Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Νοε 2020

Δελτίο Τύπου: Ενημέρωση Ευρωβουλευτών για τον αρχαιολογικό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας


Σαλαμίνα, 3.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 2η Νοεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές συνοδευόμενο με γραπτή επιστολή αναφορικά με το ζήτημα της προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Τίθεται λοιπόν υπόψιν των 19 Ελλήνων εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η σαφής ενημέρωση του Δήμου μας περί αναλύσεως των λόγων που αποσκοπούν στον τερματισμό της αλλοίωσης, εκμετάλλευσης, κακομεταχείρισης και τέλος της ασέβειας αυτού.

Οι παραλήπτες Ευρωβουλευτές, μεταξύ άλλων αξιωματούχων, είναι αυτοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, της Ευρωπαϊκής Ενωτική Αριστερά καθώς και εν συνέχεια Ευρωβουλευτές εκλεγμένοι με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει. Προσπαθούμε με πράξεις.

 

Η επιστολή προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Αξιότιμε κύριε Ευρωβουλευτή,

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.), σύμφωνα με τους ιστορικούς, είναι το μεγαλύτερο πολεμικό γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας. Για πολλούς είναι η «γενέθλια ημέρα της Ευρώπης» και η γενέθλια ημέρα της Δημοκρατίας, όπου η ενότητα των Ελλήνων νίκησε τους βαρβάρους και η δημοκρατία τον απολυταρχισμό.

Ο χώρος που συντελέστηκε η ναυμαχία ευρίσκεται στα ανατολικά παράλια της νήσου Σαλαμίνας και περιλαμβάνει τη χερσόνησο της Πούντας, όπου βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Σαλαμίνας, το αρχαίο λιμάνι των Αμπελακίων, από όπου απέπλευσε ο ελληνικός στόλος και τη χερσόνησο της Κυνόσουρας, όπου στήθηκε το τρόπαιο της νίκης των Ελλήνων και υπάρχει ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων.

Η εν λόγω περιοχή συμπεριλαμβανομένων των νησίδων Ψυτάλλειας, Αταλάντης, Αγίου Γεωργίου και των όρμων Αμπελακίων και Σεληνίων, έχει χαρακτηρισθεί ως «αρχαιολογικός χώρος και ιστορικός τόπος… για να προστατευθεί από απειλούμενες ριζικές επεμβάσεις που θα εξαφάνιζαν κάθε στοιχείο ιστορικής μνήμης» (ΦΕΚ 305 τ. Β’ 26-05-1982).

Επιπλέον, ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων στην Κυνόσουρα από το 1966 (ΦΕΚ 429 τ. Β’ 08-07-1966) και η αρχαία Σαλαμίνα στην Πούντα από το 1969 (ΦΕΚ 84 τ. Β’ 05-02-1969) έχουν κηρυχθεί «ιστορικά διατηρητέα μνημεία».

Το 1992 (ΦΕΚ 104 τ. Β’ 17-02-1992) στην Πούντα και το 2001 (ΦΕΚ 1459 τ. Β’ 26-10-2001 και ΦΕΚ 1324 τ. Β’ 11-10-2001) στην Κυνόσουρα καθορίσθηκαν ζώνες Α’ απολύτου προστασίας και Β’ προστασίας στη στεριά καθώς και η θαλάσσια περιοχή γύρω από αυτή. Σε αυτές τις περιοχές, πρόσφατα, εγκρίθηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για διαλυτήρια πλοίων (αρ. απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143/20-07-2020).

Είναι καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο που αναφέρουμε παραπάνω.

Σε αυτές τις προστατευόμενες εκτάσεις στην Κυνόσουρα είναι ενεργές ναυπηγικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με τον Τύμβο και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου.

Ο Τύμβος, που έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να αποτελεί ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, στραγγαλίζεται κυρίως από τις ναυπηγικές εργασίες, την υποβάθμιση του γύρω φυσικού τοπίου και της μεγάλης αλλοίωσης της εικόνας του όρμου προς Βορρά.

Ο αρχαιολογικός χώρος έχει σοβαρά προβλήματα και έχει υποστεί πληγές τοπιακές ή ασύμβατων χρήσεων. Η ρύπανση είναι μεγάλη με τα ναυάγια και τα σαπιοκάραβα να συμπληρώνουν μια απογοητευτική εικόνα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην απέναντι περιοχή (χερσόνησο Πούντας), όπου δραστηριοποιούνται ναυπηγεία εντός αρχαιολογικής ζώνης Β’, τα οποία επεκτείνονται με επιχωματώσεις εντός της θαλάσσιας ζώνης, αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο αρχαιολογικός χώρος αυτός προστατεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα:

α) Η σύμβαση για την προστασία της Αρχαιολογικής κληρονομιάς, η οποία υπογράφτηκε στο Λονδίνο το 1969 και ρυθμίζει τα ζητήματα της αρχαιολογικής έρευνας (ανασκαφών καθώς και ζητήματα δημοσίευσης αρχαιολογικών ευρημάτων).

β) Η σύμβαση για την προστασία της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ευρώπης, που, υπογράφηκε στη Γρανάδα το 1985, με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με παράλληλη βελτίωση του αγροτικού ή αστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο μίας ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής.

γ) Η σύμβαση για την Προστασία της Αρχαιολογικής Κληρονομιάς που υπογράφηκε στη Βαλέτα της Μάλτας το 1992, η οποία αποτελεί αναθεώρηση της Σύμβασης του Λονδίνου, και πραγματεύεται την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς (και των αρχαιολογικών χώρων), σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική ανάπτυξη και η ανάπτυξη των πόλεων.

δ) Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Τοπίο, (Φλωρεντία 2000).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από της ιδρύσεώς της προστατεύει και προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά ως στοιχείο Ενότητας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού. Παρακαλούμε λοιπόν ως εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως θέσετε στα αρμόδια όργανα των ευρωπαϊκών θεσμών:

α) Το αίτημά μας να εξεταστεί αν τηρούνται οι ως άνω ή και άλλες σχετικές συνθήκες που προστατεύουν την αρχαιολογική κληρονομιά.

β) Το ερώτημα, πως σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει την τήρηση των παραπάνω Συνθηκών σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παραβίασή τους.

γ) Σε ό,τι αφορά τα διαλυτήρια πλοίων, αυτά απαγορεύονται στον Ελληνικό χώρο δεδομένου ότι δεν εμφανίζονται στη λίστα Ε.Ε. χωρών για «ανακύκλωση πλοίων». «Από τις 31 Δεκεμβρίου 2018, η ανακύκλωση όλων των μεγάλων θαλάσσιων σκαφών που φέρουν σημαία Ε.Ε. μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε ναυπηγεία που περιλαμβάνονται στον ευρωπαϊκό κατάλογο εγκαταστάσεων ανακύκλωσης πλοίων. [Η λίστα αυτή] είναι το αποτέλεσμα του κανονισμού για την ανακύκλωση πλοίων της Ε.Ε. το μόνο νομικά δεσμευτικό και ολοκληρωμένο εργαλείο ανακύκλωσης πλοίων που ισχύει σήμερα στον κόσμο, το οποίο στοχεύει να καταστήσει την ανακύκλωση πλοίων πιο πράσινη και ασφαλέστερη» Πηγή: https://ec.europa.eu/info/news/new-eu-regime-safer-and-greener-ship-recycling-enters-force-2019-jan-08_en

Το ερώτημα κατά πόσον η λίστα αυτή είναι δεσμευτική, ειδικά στην περίπτωση που άδεια έχει εκχωρηθεί για «διάλυση» και όχι για «ανακύκλωση» πλοίων.

Η βοήθειά σας στο μεγάλο αυτό εγχείρημά μας θα είναι σημαντική και θα μας ανοίξει το δρόμο να φτάσουμε στην πραγματοποίηση του μεγάλου μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Παναγόπουλος Δήμαρχος Σαλαμίνας


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/11/20 16:47

    Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δείχνει έγγραφα με την σφραγίδα της γιατρου
    Και δείχνει και έγγραφο που αμφισβητεί την σφραγιδα της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/20 18:06

    1 Νοε 2020
    Ο Γιάννης Τσαβαρής εισηγείται την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για συζήτηση στις τοποθετήσεις της ανιστόρητης Υπουργού Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κας Μενδόνη
    Σαλαμίνα 1 Νοεμβρίου 2020



    Προς

    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

    Σαλαμίνας

    κ. Χαράλαμπο Καπαραλιώτη



    Κύριε Πρόεδρε

    H Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκε για τον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας .

    Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας δεν αμφισβήτησε μόνο τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ως «λεγόμενο» μνημείο όπως είπε, αλλά αμφισβήτησε και την ίδια την ιστορία του νησιού μας.

    Αυτή η προκλητική της στάση και συμπεριφορά απέναντι στην Ιστορία της Σαλαμίνας , έρχεται να προστεθεί στην ανιστόρητη συγκατάθεσή της στην έγκριση ανανέωσης ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε , αφού η σιωπή της και η μη σύγκλιση του ΚΑΣ ως όφειλε να πράξει, άναψε το πράσινο φως για την δημιουργία Διαλυτηρίου πλοίων στον Ιερό Χώρο.

    Ας μας πει η κα Υπουργός πότε είχε δίκιο; Το 2001, που ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού εισηγήθηκε την απομάκρυνση των Ναυπηγείων ή σήμερα που με τις πράξεις της σηματοδοτεί το αντίθετο και μάλιστα με προίκα το διαλυτήριο;

    Αλήθεια να μας πει η κα Υπουργός για ποια ανάδειξη της ιστορίας της Κυνόσουρας ομιλεί, όταν σε αυτό τον αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας Α (ότι είναι δηλαδή η Ακρόπολις) επέτρεψε με την σιωπή της την δημιουργία διαλυτηρίου;

    Μπορεί σε παρόμοιες συμπεριφορές που βεβηλώνουν την ιστορία του νησιού μας το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμένει ως απλός θεατής παρακολουθώντας μόνο τις άοκνες προσπάθειας Επιτροπών Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και ταυτόχρονες προσπάθειες ευαίσθητοποιημένων πολιτών;

    Κύριε Πρόεδρε ,

    σε συνέχεια όλων αυτών ζητώ την άμεση σύγκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε θέση για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, που κατά την άποψή μας αλλοιώνουν την ιστορία του νησιού μας.

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/20 21:48

    Η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Μπογρη έκανε ανακοίνωση στο facebook 5/2/2020 για το μεγάλο κατόρθωμα της που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές εκτός κεντρου
    Και σας ρωτάμε κ. ΜΠΟΓΡΗ τα super marker καθώς και τα μαγαζιά σε Αμπελακι και Μουλκι θα ανοίγουν καθώς και ο Κρητικος
    Σίγουρα ΝΑΙ
    Γνωρίζεις κ. ΜΠΟΓΡΗ ότι αγοραστικε οικόπεδο Στη Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και θα ανοίξει πολυκατάστημα με όλων των ειδών τα μαγαζιά ρουχισμού καφετέριες φαγητού μέχρι και φαρμακεια
    Με αυτήν σας την απόφαση αυτό σίγουρα θα ανοίγει όλες τις ημέρες και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
    Το οικόπεδο να γνωρίζετε πουλήθηκε από την οικογένεια Μπεγνη 40 στρεμμάτα σε γνωστή αλυσιδα



    6 Φεβρουαρίου 2020 - 3:33 μ.μ.
    Μετά το κράξιμο που κάνουν στην κ. ΜΠΟΓΡΗ στο πρωσοπικο της προφίλ στο Facebook για τις Κυριακές
    Έκανε και εκείνη επώνυμα απάντηση
    "Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι ανοιχτά μένουν όσα εμπορικά το επιθυμούν εκτός κεντρου
    Η απόφαση αφορά τις περιοχές Κυριζας Περιστέρια Κακή Βίγλα κ. Α"
    Τόσο άσχετη κορίτσι μου είσαι?
    Έχεις πάει ποτέ σε αυτές τις περιοχές κ. ΜΠΟΓΡΗ
    ΣΊΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/20 22:14

    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
    Γιάννης Τσαβαρής: "Ενώ ο Δήμος σιωπά για μία ακόμη φορά….εμείς συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή"

    Μετά την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την παράνομη μεθόρμιση του φορτηγού πλοίου ΑΕOLOS στη Β.A Κυνόσουρα, Αρχαιολογική Ζώνη Α Απολύτου προστασίας, ενεργήσαμε άμεσα και σήμερα το πρωί επισκεφθήκαμε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την παρουσία του πλοίου.

    -->




    Μετά από την προφορική ενημέρωση την οποία είχαμε βάσει της οποίας χορηγήθηκε άδεια, μετά από έγκριση της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, περί ώρα 9η πρωϊνή καταθέσαμε καταγγελία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά , ζητώντας όλα τα έγγραφα μεταξύ των υπηρεσιών, βάσει της οποίας χορηγήθηκε άδεια μεθόρμισης του πλοίου AEOLOS στην Κυνόσουρα.
    -->


    Αναμένοντας τη σχετική αλληλογραφία, επισημαίνουμε ότι οι εγκρίσεις τόσο της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων όσο και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αντιβαίνουν στη νομοθεσία, η οποία είναι σαφής και κατηγορηματική.
    Καλείται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, να διατάξει άμεσα την αναχώρηση του πλοίου από την Κυνόσουρα.
    Η Κυνόσουρα ο Ιερός αυτός χώρος δεν θα μετατραπεί χώρος αναμονής πλοίων που θα οδηγούνται μετά στις δεξαμενές.
    Μετά από συνεννόηση την καταγγελία υπέγραψε ο Μάνος Δερτούζος εκπροσωπώντας τον Ιωάννη Τσαβαρή και το Κοκκινίδη Γεώργιο.

    Ιωάννης Τσαβαρής
    Π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/11/20 22:20

    Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020
    Γιάννης Τσαβαρής:«Στην πράξη και όχι στα λόγια μετράμε τα «θέλω» και τα «πιστεύω» μας»

    Αγαπητοί συνδημότες
    Στις 15-05-2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας συζήτησε για την έκφραση θετικής ή μη γνωμοδότησης σε σχέση με την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων ,που έχουν υποβληθεί από την εταιρεία ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ Α.Ε..

    -->


    Όπως ήταν φυσικό και επιβεβλημένο , η συζήτηση περιεστράφη στον «πυρήνα» του θέματος , που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την συνέχιση ή μη της λειτουργίας ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων στον ιστορικό χώρο της Κυνόσουρας.
    Χώρος , ο οποίος είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενος από την πολιτεία και μάλιστα εφάμιλλος σε αρχαιολογική σπουδαιότητα όπως η Ακρόπολη!
    -->


    Δυστυχώς όμως και πάλι δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτό που και ένας πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει: ότι δηλαδή ΠΟΤΕ δεν έχει αλλάξει ( μετά το2001 έως και σήμερα) η χρήση του ιστορικού χώρου της Κυνόσουρας από ζώνη Α’ πολλαπλώς προστατευόμενη σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, παρά την Υπουργική Απόφαση (8216/38/3/2013 ΦΕΚ 68Β’/2013) του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη.
    Ο λόγος είναι διπλός:

    α) Η ρητή αναφορά του Ν.3028/2002 (άρθρο7 παρ.12) όπου αναφέρεται ότι: « Σε ζώνες πολλαπλώς χαρακτηρισμένες, ΚΑΤΙΣΧΥΕΙ ο χαρακτηρισμός του Υπουργείου Πολιτισμού», δηλαδή και αν ακόμη ο τότε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης είχε, με απόφασή του το 2013, αλλάξει την χρήση στην Κυνόσουρα σε ναυπηγοεπισκευαστική , αυτή η αλλαγή δεν ισχύει, διότι σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο κατισχύει ο χαρακτηρισμός του Υπουργείου Πολιτισμού.

    β) Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε για άλλη μια φορά την Ε.Σ.Α.Λ. (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων), ότι οι όροι δόμησης και οι χρήσεις γης που ορίστηκαν με την θεσμοθέτηση ζωνών προστασίας στην Κυνόσουρα «Δεν έχουν τροποποιηθεί/ επικαιροποιηθεί ως προς τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης γι’ αυτό και εξακολουθούν να ισχύουν».(ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΑΜΤΕ/192366/18015/09-09-2015)

    Με δεδομένα και αδιαμφισβήτητα τα ανωτέρω, ζητήσαμε από τον δήμαρχο να ψηφίσουμε από κοινού την πρότασή μας για ακύρωση των απαράδεκτων για την προστασία των ιστορικών χώρων της Κυνόσουρας, αποφάσεων της Ε.Σ.Α.Λ. (80ης και 81ης Συνεδρίασης) που στην πράξη τροποποιούν την υφιστάμενη χρήση απολύτου προστασίας ζώνη Α’.

    Στις συνεδριάσεις αυτές είχαν παρευρεθεί τόσο ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος στις 25/09/2019, όσο και ο κ. Κόγιας στις 09/10/2019.

    Αγαπητοί συνδημότες,

    ο λόγος ή οι λόγοι που εξακολουθούν ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην αποδέχονται τα αυτονόητα, αλλά και ιστορικά επιβεβλημένα, συνιστούν για εμάς μια τεράστια απορία, αλλά και ανεξήγητη στάση. Αλήθεια …ΓΙΑΤΙ;

    Τέλος , όσο μας αφορά εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει στην δικαιοσύνη κατά της ΟΛΠ-Α.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Λ. για τις προαναφερθείσες αποφάσεις (80ης και 81ης ) όχι μόνο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προστασίας των ιστορικών χώρων του νησιού μας έχοντας στο πλευρό μας όλους όσους κατά καιρούς έχουν αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι είναι συνοδοιπόροι στην εκπλήρωση αυτού του μεγάλου χρέους.

    Και ο νοών νοείτω….. Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/11/20 07:41

    52 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/11/20 22:33

    συνέντευξη του τ. Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”,

    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

    Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.