Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Νοε 2020

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σαλαμίνας Σαλαμίνας. Παρέμβαση στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας 26/11/2020 10:30


Στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που οργανώθηκε σήμερα από δεκάδες εργατικα κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμινας, το σωματείο συνταξιουχων ΙΚΑ Σαλαμινας, πραγματοποίησε σήμερα (26/11 και ώρα 10.30) συμβολική παρέμβαση στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας για να αναδείξει  τις τραγικές ελλείψεις και να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

1. Nα καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλες  οι υγειονομικές δομές του νησιού. Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων

2. Φαρμακείο στο κέντρο υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε ανέργους ,καρκινοπαθείς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

 3. Παραρτήματα υγειονομικών δομών Αμπελάκια και Αιάντειο

4. Να επιταχθεί  ο ιδιωτικός τομέας  υγείας, 

5. Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  

6. Δωρεάν - Μαζικά να γίνουν τεστ για τον covid-19 σε όλο το λαό.

7. Να γίνει μαζικά το αντι-γρυπικό εμβόλιο με ευθύνη τους κράτους σε όλο το λαό και με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.   

8. Να παρθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης τις μετακινήσεις σε όλα τα ΜΜΜ και στα  ferry boat.

9. Δημιουργία νοσοκομείου στο νησί που να καλύπτει τις ανάγκες των Νησιωτών μας.

Παράλληλα αναδείχθηκε η αντίθεση στις σαρωτικές αλλαγές που μεθοδεύονται από κυβέρνηση και τα μονοπώλια σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στην παρέμβαση εκτός του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΓΕ, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/20 14:49

    Ο Σταύρος Ζαλμάς περνά την καραντίνα στο σκάφος του στη Σαλαμίνα
    Νοεμβρίου 24, 2020



    Όποιος έχει κάνει τη βόλτα στο Βουρκάρι Σαλαμίνας μέχρι τις προβλήτες με τα ιστιοπλοϊκά θα έχει διαπιστώσει ότι, για την εποχή, πολλοί είναι αυτοί που διαμένουν στα σκάφη τους.


    Οι πληροφορίες λένε ότι η επιλογή αυτή έγινε από τους περισσότερους για να περάσουν τη καραντίνα στο σκάφος τους δίπλα στη θάλασσα.

    Ένας από αυτούς είναι και ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς, ο οποίος έχει αγκυροβολήσει στη Σαλαμίνα για να περάσει τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας.



    Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη:
    «Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι. Μ’ αρέσουν οι μικροί χώροι. Και το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο. Αλλά μ’ αρέσει και η ζωή στη θάλασσα. Είναι ένα μικρό φτηνό ιστιοπλοϊκό σκάφος που δεν έχει έξοδα συντήρησης ή χρήσης. Μ’ αρέσει η ζωή εκεί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας είναι καλά ο άνθρωπος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.