Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Νοε 2020

Ευτυχώς τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς τηρούν με ευλάβεια τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν υπέρ των ναυπηγείων, όπως η κα Μενδώνη και η κα Μπόγρη


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Κα ΜΕΝΔΩΝΗ

Με ευχάριστα συναισθήματα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό σημαντικά δημοσιεύματα εφημερίδων Πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το άρθρο της τέως γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, κας Μ. Βλαζάκη και της κας Μ. Ζορμπά, τέως υπουργού πολιτισμού, να στηρίζουν τον Αρχαιολογικό χώρο Απολύτου προστασίας Α και Β Ζώνης Κυνόσουρας - Αμπελακίων.

Την ίδια ευχαρίστηση αισθανόμαστε όταν παρακολουθούμε την θεσμική υποστήριξη των κυριών, Στ. Χρυσουλάκη και Τρ. Κάτουλα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, οι οποίες με συνεχή έγγραφά τους τα οποία δημοσιοποιούμε, ενημέρωναν την Υπουργό Πολιτισμού για την πάγια θέση τους, τήρησης της νομιμότητας περί της μη έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων στα Ναυπηγεία και της απομάκρυνσης αυτών από τον Αρχαιολογικό χώρο.

Εξίσου θετική και ευχάριστη πάντα είναι η στάση των αρμοδίων Διοικητικών υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στα Ναυπηγεία Α και Β Ζώνης δικής τους αρμοδιότητας και δεν δίνουν άδεια περιμένοντας πρωτίστως να γνωμοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι πιο πάνω Διοικητικοί υπάλληλοι υπερασπίζονται την ιστορία του νησιού μας, τηρούν την νομιμότητα και δεν χρειάζονται κανένα Νομικό Σύμβουλο για να διατυπώσει την γνώμη του σχετικά με την ισχύ του Αρχαιολογικού νόμου, σε αντίθεση με οποιαδήποτε απόφαση της ΕΣΑΛ ή άλλου φορέα, ενώ διατυπώνουν ξεκάθαρα την άποψη τους ότι ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ο Αρχαιολογικός νόμος.

Συγχρόνως όμως θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την συνεχιζόμενη στάση της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μπόγρη, η οποία συνεχίζει να κινείται με την γραμμή της κας Μενδώνη, και να ζητά και αυτή Νομικό Σύμβουλο.

Και ενώ από τη μια μεριά καλεί σύσκεψη στο γραφείο της για να εγκαλέσει την κα Μενδώνη, δεν μπορεί να καταλάβει το δικό της τεράστιο ιστορικό ατόπημα, με το να ζητά «μεσολαβητή» για να της πει εάν ο νόμος που κατέστησε τον Αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας ΑΚΡΟΠΟΛΗ είναι ισχυρότερος από μία απόφαση της ΕΣΑΛ.

Περιμέναμε από την ίδια μία σθεναρή και δυναμική στάση για να υπερασπιστεί τα ιερά και τα Όσια του νησιού της και όχι να αμφιβάλει για τον Αρχαιολογικό χώρο ταυτιζόμενη με την κα Μενδώνη.

Της υπενθυμίζουμε ότι η μη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου με δική της ευθύνη για τα Ναυπηγεία « ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε» θεωρείται κατά τεκμήριο θετική γνώμη.

Αισθανόμαστε τα ίδια συναισθήματα λύπης για την στάση του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλου, ο οποίος καλεί την Πολιτεία να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του Ιερού χώρου του όρμου Αμπελακίων και Κυνόσουρας, ενώ θα έπρεπε μετά από 14 μήνες στην Διοίκηση του Δήμου να γνωρίζει ότι ο Νόμος που καθιστά την Κυνόσουρα ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είναι ο υπέρτατος.

Τέλος εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την ενέργεια του κ. Δημάρχου, διότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για τα Ναυπηγεία Κυνόσουρας που πήραν έγκριση στον Αρχαιολογικό χώρο και συγχρόνως να μένει απαθής και να κρατά μυστικό επί ένα χρόνο τα έγγραφα που έχουν έρθει στον Δήμο για τα Ναυπηγεία Μπεκρή – Παναγιωτάκη οι οποίοι θέλουν να πάρουν έγκριση στον ίδιο χώρο. Τα ίδια ισχύουν και για την κα Μπόγρη στο ίδιο θέμα η οποία εμμένοντας στη γραμμής της κας Μενδώνη περιμένει ακόμη τον νομικό Σύμβουλο να της πει πως θα ενεργήσει.

Ευτυχώς τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν «φυλάττουν απλώς Θερμοπύλες» αλλά τηρούν με ευλάβεια τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν υπέρ των ναυπηγείων, όπως η κα Μενδώνη και η κα Μπόγρη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/11/20 17:30

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
    Θεσσαλονίκη: 18χρονη έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown -Συνελήφθη, 3.000 ευρώ πρόστιμο
    ΕΛΛΑΔΑ21|11|2020 | 12:10
    Αδιανόητο: 18χρονη έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown -Συνελήφθη, 3.000 ευρώ πρόστιμο / Φωτογραφία αρχείου: Intimenews-ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Στη σύλληψη μιας 18χρονης κοπέλας προχώρησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη διότι διοργάνωσε πάρτι γενέθλιων, παρά το lockdown και τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

    ADVERTISING

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Ποιο lockdown; Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε πάρτι με 10 άτομα -Χωρίς μάσκες, με σαμπάνιες! [εικόνες & βίντεο]
    ΕΛΛΑΔΑ 21|11|2020 | 10:30
    Κορωνοϊός: 11 ασθενείς 18 έως 39 ετών σε ΜΕΘ -19χρονος ναύτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Θεσσαλονίκη
    ΕΛΛΑΔΑ 20|11|2020 | 20:38

    Οι αστυνομικοί μετέβησαν μετά από καταγγελία στο σπίτι της 18χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι εκεί διαπιστώθηκε πως στο πάρτι συμμετείχαν άλλα επτά άτομα.

    Σε βάρος της συλληφθείσας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, ενώ σε βάρος των άλλων επτά ατόμων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη πλήττεται - όπως και όλη η Βόρεια Ελλάδα -με ιδιαίτερη σφοδρότητα αυτή την περίοδο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ οι ΜΕΘ ασφυκτιούν στη συμπρωτεύουσα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη και ιδιωτικών κλινικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/20 17:35

      Η αντιπεριφερειάρχης Β.Μπογρη ανακοίνωσε στο facebook στις 4/10/2019 συνάντηση εργασίας με τον δημαρχο Σαλαμινας Γ.Παναγοπουλο με θεμα
      Το master plan του Ο.Λ.Π
      Κυρία Μπογρη Τελικά και Κύριε Παναγοπουλε είστε άσχετοι
      Μπαίνουν δεξαμενές στα Σεληνια και εσείς δεν αντιδρασατε
      Μήπως κάποιοι σας χρησιμοποιούν γιατί ξέρουν ότι είστε πολυυυυ ασχετοι;

      Άλλο ένα τεράστιο ψέμα του δημάρχου για το θέμα της Κυνόσουρας:
      Γράφει ο δήμαρχος στην επιστολή του με τίτλο: "Σχετικά με το master plan και την Κυνόσουρα"

      " Για το αν ο Δήμος κατέθεσε αντιρρήσεις κατά την απόφαση της ΕΣΑΛ της 25.09.2019 μέχρι τις 03.10.2019, μια απλή ματιά στην ημερομηνία ανάρτησης των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΣΑΛ της 25.9.2019 αρκεί για να αποδείξει ότι το… μένος δεν βοηθάει στη διαύγεια του πνεύματος... Τα πρακτικά αυτά αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 09.10.2019 και ώρα 12.48 π.μ., 3 ώρες δηλαδή πριν την συνεδρίαση της 09.10.2019 (που ξεκίνησε στις 16.00)"

      Δήμαρχε δυστυχώς για σένα "χρεώνεσαι" άλλη μια τουλάχιστον πρόχειρη και ατυχή δήλωση, διότι:
      Στο πρακτικό της 8Οης συνεδρίασης της ΕΣΑΛ με κωδικό ανάρτησης στο διαδίκτυο ΑΔΑ:ΩΔΛΚ4653ΠΩ-425 στη σελίδα 13 και συγκεκριμένα στην 3 παράγραφο αναφέρει:
      3.Να προχωρήσει η ΟΛΠ Α.Ε σε ευρύτερη γνωστοποίηση-κοινοποίηση της τελευταίας έκδοσης του Master Plan προς τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη διατύπωση τυχών πρόσθετων παρατηρήσεων - προτάσεων τους και αφού λάβει υπόψη της τις τυχόν παρατηρήσεις- προτάσεις πού θα υποβληθούν,να υποβάλει έως τις 3 Οκτωβρίου 2Ο19 στην ΕΣΑΛ επκαιροποιημένη έκθεση διαβουλεύσεων.

      Σε συνέχεια αυτής της παραγράφου δήμαρχε τόσο οι δήμοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος όσο και επαγγελματικοί φορείς κατέθεσαν μέχρι τις Ο3-1Ο-2Ο19,εξώδικη διαμαρτυρία με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων ΥΝΑΝΠ 1473)Ο3-1Ο-2Ο19.
      Σελίδα 1Ο από τα πρακτικά της 81 συνεδρίασης της ΕΣΑΛ με ΑΔΑ:ΩΨΟΖ4653ΠΩ-ΜΔΧ.

      Αυτοί οι δήμοι αλλά και οι επαγγελματικοι φορείς που το ήξεραν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα την εξώδικη διαμαρτυρία τους και η οποία είχε ως αποτέλεσμα:να μην εγκριθεί ο νέος Προβλήτας Εμπορευμάτωκιβωτίων και να μην κατατεθεί ο νέος Προβλήτας αυτοκινήτων.
      Άρα λοιπόν δήμαρχε δεν είναι στραβός ο γυαλός, μάλλον κάποιοι στραβά αρμενίζουν.
      Γι'αυτό οι ευθύνες σου είναι μεγάλες.

      Σε συνέχεια του πιο πάνω σχόλιου θέλω να ρωτήσω τον δήμαρχο αν είχε κάποια συνεργασία με τους όμορους δήμους ή αν μόνο αρκέστηκε στην συνάντηση που είχε με την κ. Αντιπεριφερειάρχη νήσων και αν μαζί συναποφάσισαν την αποδοχή για τοποθέτηση δεξαμενών, ναύδετων κλπ.
      Εδώ ΟΦΕΙΛΕΙ η κ.αντιπεριφερειάρχης να απαντήσει δημοσίως.
      Είναι δυνατόν δήμαρχε να επικαλείσαι την ημερομηνία ανάρτησης στο διαύγεια όταν αυτό το θέμα με την καταληκτική ημερομηνία στις 3-1Ο2Ο19, ανακοινώθηκε κατά την διαδικασία στις 25-9-2Ο19 που ήσουν παρόντας;
      Ή μήπως είχες φύγει και δεν τάκουσες.......
      Δήμαρχε το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!!

      Σε συνέχεια του πιο πάνω σχόλιου θέλω να ρωτήσω τον δήμαρχο αν είχε κάποια συνεργασία με τους όμορους δήμους ή αν μόνο αρκέστηκε στην συνάντηση που είχε με την κ. Αντιπεριφερειάρχη νήσων και αν μαζί συναποφάσισαν την αποδοχή για τοποθέτηση δεξαμενών, ναύδετων κλπ.
      Εδώ ΟΦΕΙΛΕΙ η κ.αντιπεριφερειάρχης να απαντήσει δημοσίως.
      Είναι δυνατόν δήμαρχε να επικαλείσαι την ημερομηνία ανάρτησης στο διαύγεια όταν αυτό το θέμα με την καταληκτική ημερομηνία στις 3-1Ο-2Ο19, ανακοινώθηκε κατά την διαδικασία στις 25-9-2Ο19 που ήσουν παρόντας;
      Ή μήπως είχες φύγει και δεν τάκουσες.......
      Δήμαρχε το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/20 17:37

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΝΕ.........ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟ. Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ . ΚΑΛΑ ΑΥΤΗ Η ΜΠΟΓΡΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ..ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ!! ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/20 17:39

    Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη γιατί κλείνει τα μάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/11/20 17:48

    Δρομολόγια πλοίωνlive camlive camLive Camera - Λιμάνι Αίγινας

    Toggle navigation
    image description
    SARONIC MAGAZINE20/02/2018 | 15:35
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.


    Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας παραβρέθηκε την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, το οποίο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τη διαβούλευση για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τη Δήμαρχο κ. ΙσιδώραΝάννου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες σχετικά με τη διαβούλευση και τον πολύ περιορισμένο χρόνο που διατέθηκε από την ΟΛΠ Α.Ε. για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει τη ζωή των κατοίκων και των σοβαρών επιπτώσεων στοπεριβάλλον για πάρα πολλές δεκαετίες. Αναφέρθηκε στο θέμα της παραχώρησης της Κυνόσουρας και στα 835 στρέμματα της Αδόμητης Ζώνης Α΄ που επεστράφησαν στο Δήμο με το Ν.4504/2017 (ΦΕΚ 184/Α΄/29-11-2017).

    Επιπλέον έκανε αναφορά και για το σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε. να δημιουργηθεί ναυπηγείο στην περιοχή Βόρεια των Σεληνίων, θέση Λιμνιώνα, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τις απαιτούμενες εγκρίσεις.Μετά την ενημέρωση ο κ. Χατζηπέρος πρότεινε την ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την ΟΛΠΑ.Ε. και τα συναρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμένο χρόνο που δόθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ειδικότερα δε για την Κυνόσουρα και το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας που είναι πλήρως προστατευμένος από τις Υπουργικές Αποφάσεις
    Α1/Φ02/16973/665/26-3-1982 καιΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/47502/2913/11-10-2001. Επιπλέον πρότεινε :

    ? Την απομάκρυνση των ναυπηγείων και των ναυαγίων

    ? Την εκτέλεση χερσαίων και ενάλιων ανασκαφών(ιδιαίτερα μετά τα σημαντικά ευρήματα στον αρχαίο λιμένα)

    ? Την κατασκευή Μουσείου για την έκθεση και την ανάδειξη των ευρημάτων

    ? Τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

    Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας έγινε αποδεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/11/20 17:49

    ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΤΙ Ο ΜΠΕΚΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/20 21:50

      Δλδ εσύ και η παρέα σου' γράφεις στον
      πληθυντικό 'άλλον ψηφίσατε,και άλλον
      εμπιστευθήκατε.
      Γιωργάκη συνέχεισε,όπως καταλάβες αν
      κατάλαβες,δεν υπάρχει νοήμων άτομο που
      να σε πήρε στα σοβαρά, εκτός απο τους
      δικούς σου,και τους φάν σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/11/20 22:08

      Ο σχολιαστής 21/11/20 17:53
      σε θεωρεί χθεσινο και άπειρο,και τους
      άλλους σημερινούς και έμπειρους,το ότι
      είναι παλαιάς κοπής δεν το αναφέρει,
      επίσης δεν αναφέρει,πλάι σε ποιούς
      μαθήτευσαν για να βγούν σαίνια απο το
      'πανεπιστήμιο'της πολιτικής του Νησιού
      *αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα,
      του - ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου
      λείπει -

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος21/11/20 17:53

    ΚΑΛΑ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ . ΕΣΥ ΡΕ ΝΙΚΟ ΚΟΓΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ. ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΕΣΕΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/11/20 21:03

      Οταν τρωμε δε μιλαμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/11/20 22:40

      Καλός είσαι και εσύ, στο τραπέζι και
      στο κρεβάτι λύνονται οι παρεξηγήσεις
      μιλάμε λοιπόν,που θα βρείς άλλο χώρο
      για τα οικογενειακά σου,η που θα πεις
      βρώμικες λέξεις για όποιους σου στέκουν σαν αγκωνάρι στο στομάχι,εκτός
      απο το βαρύ φαγητό,που θα φωνάξεις απο
      ευχαρίστηση και που θα ρίξεις τα
      φάσκελα σε προδότες; στις ρούγες;τώρα
      αν δεν έχεις τσίπα πάνω σου,υπάρχουν
      τα σάιτ,το fb, και στην τελική για
      να αισθανθείς ότι είσαι ο- τέλειος
      άνδρας και ο σωστός - βγάλε τον
      - καλό σου εαυτό -στο ίντερνετ,
      καλή χώνευση.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/11/20 18:13

    Εξίσου θετική και ευχάριστη πάντα είναι η στάση των αρμοδίων Διοικητικών υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στα Ναυπηγεία Α και Β Ζώνης δικής τους αρμοδιότητας και δεν δίνουν άδεια περιμένοντας πρωτίστως να γνωμοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Οι πιο πάνω Διοικητικοί υπάλληλοι υπερασπίζονται την ιστορία του νησιού μας, τηρούν την νομιμότητα και δεν χρειάζονται κανένα Νομικό Σύμβουλο για να διατυπώσει την γνώμη του σχετικά με την ισχύ του Αρχαιολογικού νόμου, σε αντίθεση με οποιαδήποτε απόφαση της ΕΣΑΛ ή άλλου φορέα, ενώ διατυπώνουν ξεκάθαρα την άποψη τους ότι ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ο Αρχαιολογικός νόμος.

    Συγχρόνως όμως θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την συνεχιζόμενη στάση της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μπόγρη, η οποία συνεχίζει να κινείται με την γραμμή της κας Μενδώνη, και να ζητά και αυτή Νομικό Σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/11/20 18:16

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/11/20 23:27

      Σας τα ειπε σημερα ο Παρτουζος δεν σας αρκει ; Αυτος τα ξερει ολα.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/11/20 18:20

    Άδειασμα από τον Δήμαρχο Πόρου στην αντιπεριφερειάρχη Βάσω Μπογρη
    Όχι φυσικά αδικα
    Αντί να φέρει το θέμα του δήμου Πόρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κράταγε στο γραφείο της
    Το αποτελεσμα?
    Ο Δήμαρχος Πόρου να μιλήσει κατευθείαν με τον Πατούλη για να λύση το θεμα
    Τελικά Βάσω Μπογρη είσαι πολύ ΑΠΕΙΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/11/20 18:28

    Ρωτάμε τον κ Πατούλη γνωρίζει τι γίνεται με την κ. ΜΠΟΓΡΗ....................................
    ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/11/20 18:36

    Toggle navigation
    image description
    SARONIC MAGAZINE20/02/2018 | 15:35
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.


    Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας παραβρέθηκε την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, το οποίο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τη διαβούλευση για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τη Δήμαρχο κ. ΙσιδώραΝάννου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες σχετικά με τη διαβούλευση και τον πολύ περιορισμένο χρόνο που διατέθηκε από την ΟΛΠ Α.Ε. για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει τη ζωή των κατοίκων και των σοβαρών επιπτώσεων στοπεριβάλλον για πάρα πολλές δεκαετίες. Αναφέρθηκε στο θέμα της παραχώρησης της Κυνόσουρας και στα 835 στρέμματα της Αδόμητης Ζώνης Α΄ που επεστράφησαν στο Δήμο με το Ν.4504/2017 (ΦΕΚ 184/Α΄/29-11-2017).

    Επιπλέον έκανε αναφορά και για το σχεδιασμό της ΟΛΠ Α.Ε. να δημιουργηθεί ναυπηγείο στην περιοχή Βόρεια των Σεληνίων, θέση Λιμνιώνα, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τις απαιτούμενες εγκρίσεις.Μετά την ενημέρωση ο κ. Χατζηπέρος πρότεινε την ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς την ΟΛΠΑ.Ε. και τα συναρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμένο χρόνο που δόθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ειδικότερα δε για την Κυνόσουρα και το θαλάσσιο χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας που είναι πλήρως προστατευμένος από τις Υπουργικές Αποφάσεις
    Α1/Φ02/16973/665/26-3-1982 καιΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/Φ43/47502/2913/11-10-2001. Επιπλέον πρότεινε :

    ? Την απομάκρυνση των ναυπηγείων και των ναυαγίων

    ? Την εκτέλεση χερσαίων και ενάλιων ανασκαφών(ιδιαίτερα μετά τα σημαντικά ευρήματα στον αρχαίο λιμένα)

    ? Την κατασκευή Μουσείου για την έκθεση και την ανάδειξη των ευρημάτων

    ? Τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

    Η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας έγινε αποδεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/11/20 18:57

    Ο Κοκκινίδης μαζί με άλλους κατοίκους είχαν προσφύγει στις συμβουλές ενός Πειραιώτη νομικού, για να κερδίσουν μία υπόθεση για την αδειοδότηση των παράνομων εγκαταστάσεων στην ιστορική χερσόνησο. Το όνομά του ήταν Γιώργος Γεραπετρίτης.

    Η ναυπηγοεπισκευή ανταγωνίζεται την αρχαιολογική προστασία

    Το ελληνικό κράτος δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον κόλπο της Κυνόσουρας. Απεναντίας, από το 1965 γίνονται ανασκαφές αλλά η σκαπάνη των αρχαιολόγων είναι πιο αργή από τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Πολλές φορές η αρχαιολογική προστασία γίνεται αντικείμενο επίκλησης από την κάθε φορά ανταγωνιστική εταιρεία.

    Το 2001 που κηρύχθηκαν οι ζώνες προστασίαςαρχαιολογικών χώρων στη χερσόνησο της Κυνόσουρας, ναυπηγεία της περιοχής προσέφυγαν στο ΣΤΕ, αλλά έχασαν. Όμως το 2005 τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκριναν περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας, παρότι το υπουργείο Πολιτισμού ήταν αντίθετο. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και στη βόρεια πλευρά του κόλπου, όπου ναυπηγεία όχι απλά συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά επεκτάθηκαν με επιχωματώσεις 12 στρεμμάτων και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και κρηπιδωμάτων. Στην περιοχή, αναφέρει το εργαστήριο του ΕΜΠ το καλοκαίρι του 2018, «διαπιστώνονται λιμενικές και χωματουργικές εργασίες μεγάλη κλίμακας […] και η χρησιμοποίηση τεραστίων ποσοτήτων οπλισμένου σκυροδέματος για την κατασκευή δαπέδων εργασίας στις επιχωματούμενες επιφάνειες».

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων αυτών και εκείνων του αντικρινού Περάματος παραμορφώνουν εντελώς το τοπίο της ιστορικής ναυμαχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/11/20 19:26

    Συγχρόνως όμως θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την συνεχιζόμενη στάση της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μπόγρη, η οποία συνεχίζει να κινείται με την γραμμή της κας Μενδώνη, και να ζητά και αυτή Νομικό Σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/11/20 21:11

    Ας σοβαρευτούμε λιγο
    Ζητάμε από την Μπογρη να πάει κόντρα στα Ναυπηγεία όταν συγγενικο της πρόσωπο έχει δραστηριότητα στην περιοχή καθώς και ναυπηγείο?
    Και δεν σταματάει εκεί αλλά η κ. ΜΠΟΓΡΗ ζητάει ραντεβού και από αλλούς καραβοκιρηδες της περιοχης
    Για προσωπικούς της λόγους άραγε εεεεεε?


    Η μήπως είναι σαν το ραντεβού της Αθήνας κ. ΜΠΟΓΡΗ....... ΜΕ θέμα Διαλυτήρια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/11/20 21:31

    Τέλος εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την ενέργεια του κ. Δημάρχου, διότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για τα Ναυπηγεία Κυνόσουρας που πήραν έγκριση στον Αρχαιολογικό χώρο και συγχρόνως να μένει απαθής και να κρατά μυστικό επί ένα χρόνο τα έγγραφα που έχουν έρθει στον Δήμο για τα Ναυπηγεία Μπεκρή – Παναγιωτάκη οι οποίοι θέλουν να πάρουν έγκριση στον ίδιο χώρο. Τα ίδια ισχύουν και για την κα Μπόγρη στο ίδιο θέμα η οποία εμμένοντας στη γραμμής της κας Μενδώνη περιμένει ακόμη τον νομικό Σύμβουλο να της πει πως θα ενεργήσει.

    Εάν αυτά που διαβάζω είναι πραγματικότητα ότι η Μπόγρη είναι συγγενής με Ναυπηγείο, δικαιολογούνται όλα. Δικαιολογείται και η στάση της για το Ναυπηγειο Διαμαντη. αυτός είναι ο λόγος που θέλει Νομικό Σύμβουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/11/20 21:48

    η μη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου με δική της ευθύνη για τα Ναυπηγεία « ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε» θεωρείται κατά τεκμήριο θετική γνώμη.

    Αισθανόμαστε τα ίδια συναισθήματα λύπης για την στάση του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλου, ο οποίος καλεί την Πολιτεία να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του Ιερού χώρου του όρμου Αμπελακίων και Κυνόσουρας, ενώ θα έπρεπε μετά από 14 μήνες στην Διοίκηση του Δήμου να γνωρίζει ότι ο Νόμος που καθιστά την Κυνόσουρα ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ είναι ο υπέρτατος.

    Τέλος εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την ενέργεια του κ. Δημάρχου, διότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για τα Ναυπηγεία Κυνόσουρας που πήραν έγκριση στον Αρχαιολογικό χώρο και συγχρόνως να μένει απαθής και να κρατά μυστικό επί ένα χρόνο τα έγγραφα που έχουν έρθει στον Δήμο για τα Ναυπηγεία Μπεκρή – Παναγιωτάκη οι οποίοι θέλουν να πάρουν έγκριση στον ίδιο χώρο. Τα ίδια ισχύουν και για την κα Μπόγρη στο ίδιο θέμα η οποία εμμένοντας στη γραμμής της κας Μενδώνη περιμένει ακόμη τον νομικό Σύμβουλο να της πει πως θα ενεργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/11/20 21:53

    Τέλος εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την ενέργεια του κ. Δημάρχου, διότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ για τα Ναυπηγεία Κυνόσουρας που πήραν έγκριση στον Αρχαιολογικό χώρο και συγχρόνως να μένει απαθής και να κρατά μυστικό επί ένα χρόνο τα έγγραφα που έχουν έρθει στον Δήμο για τα Ναυπηγεία Μπεκρή – Παναγιωτάκη οι οποίοι θέλουν να πάρουν έγκριση στον ίδιο χώρο. Τα ίδια ισχύουν και για την κα Μπόγρη στο ίδιο θέμα η οποία εμμένοντας στη γραμμής της κας Μενδώνη περιμένει ακόμη τον νομικό Σύμβουλο να της πει πως θα ενεργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/11/20 22:01

    Στην φωτο της εφημερίδας βλέπουμε ολοκάθαρα την σφραγίδα ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Κ.Υ Στην πραγματικότητα ΟΥΤΕ παιδίατρος του κέντρου υγείας ήταν γιατί στα χαρτιά ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ήταν γενικός Ιατρός του Κεντρου Υγείας ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ιδιώτης ιατρός διότι στα κέντρα υγείας οι εργαζόμενοι ιατροί ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να χουν ιατρεία έξω από αυτά!! Οσο κι αν το σβήνετε αυτό το σχόλιο είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που όλοι καταλαβαίνουμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/11/20 22:51

    Κύρια Μπόγρη αν ο δήμαρχος Σαλαμίνας στης 4- 10-2019 σας εξαπάτησε όπως λέτε να βγήκε να το καταγγηλετε όχι ναι μεν αλλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/11/20 22:54

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη



    Μετά από τόσο καιρό δεν έχει κάνει τίποταααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος21/11/20 23:01

    Συγχρόνως όμως θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την συνεχιζόμενη στάση της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μπόγρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/11/20 23:28

    Δρομολόγια πλοίωνlive camlive camLive Camera - Λιμάνι Αίγινας

    Toggle navigation
    image description
    SARONIC MAGAZINE20/02/2018 | 15:35
    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.


    Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας παραβρέθηκε την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, το οποίο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τη διαβούλευση για το Master Plan της ΟΛΠ Α.Ε.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τη Δήμαρχο κ. ΙσιδώραΝάννου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πολίτες σχετικά με τη διαβούλευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/11/20 09:08

    72 ημέρες είναι το πρωτοσέλιδο και η κυρία δεν έχει την ευαισθησία να ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς που κοροϊδεύε τοσα χρονια ότι ήταν παιδιατρος
    Αλλά αν είχε ευαισθησίες θα είχε δημοσιεύσει το πτυχίο της και θα είχε κάνει και μηνυσαρα στον εκδοτη
    Τα συμπεράσματα δικά σας......



    Βγάλε το πτυχίο στον αέρα εάν υπάρχει
    Γιατί κυκλοφόρησε και δεύτερη εφημερίδα με πρωτοσελιδο με τις μαϊμού σφραγιδες
    Πόσο μέσα βάλανε το κράτος αυτές οι μαϊμού σφραγιδες από συνταγογραφησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/11/20 10:46

    Τώρα καταλαβαίνω γιατί έλεγε κάποιος αφήστε να κλείσει χρόνο στη διοίκηση και θα τα πούμε
    Τελικά αρχηγέ είσαι μεγάλη αλεπού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/11/20 15:05

    Ακούγετε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σύντομα θα πάρει το λιμάνι στο βουρκαρι για να κάνει μαρίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιοι του νησιού. Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος23/11/20 23:23

    Ποσο μεγαλη αλεπου ειναι ενας αρχηγος ου στις τελευταιες εκλογες εχασε με ποσοστο 30% αυτος και 70% ο Παναγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος23/11/20 23:38

    Πως να συγκριθει ενας χασοδικης με ενα μουτσο ; Ο μουτσος εναι παντογνωστης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος23/11/20 23:42

    Ριρικο σε γλενταει ο Παναγο . Καταθεση στεφανων στο αγαλμα της ελευθεριας ποτε θα κανετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.