Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Νοε 2020

Γιάννης Τσαβαρής Ο Δήμαρχος νίπτει τας χείρας του ως «Πόντιος Πιλάτος»


Σαλαμίνα 7 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος νίπτει τας χείρας του ως «Πόντιος Πιλάτος»

Αγαπητοί συνδημότες

Ο Δήμαρχος με την τελευταία ανάρτησή του υπερβαίνει τα εσκαμμένα  , σε μία δύσκολη (λόγω κορωνοΐού)  χρονική περίοδο για τον τόπο , με απαξιωτικές εκφράσεις εις βάρος της αντιπολίτευσης που διχάζουν .

Επειδή δυστυχώς δεν έχει μπορέσει να καταλάβει μετά από ένα και περισσότερο χρόνο τον θεσμικό του ρόλο και τις ουσιαστικές αρμοδιότητες που απορρέουν από αυτόν , θέλουμε για πολλοστή φορά να  τονίσουμε τα εξής:

Α. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του, σχετικά με το αν οι αρμοδιότητες ανήκουν στους δημάρχους η στον ΕΟΔΥ. Την απάντηση σε αυτό ,το ανύπαρκτο κατά την άποψή μας, «δίλλημα» την δίνουν οι αποφάσεις  δεκάδες  δημάρχων σε όλη τη χώρα.

Β. Σχετικά με τα κρούσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο 1ο και 2ο Λύκειο Σαλαμίνας του προτείναμε αφενός μεν να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για την πορεία του ιού  στο νησί μας κάτι που το δικαιούνται οι κάτοικοι του νησιού  και συγχρόνως  να γίνουν test  σε όλους τους μαθητές των δύο Λυκείων για να υπάρχει ηρεμία στη μαθητική κοινότητα, αλλά και στις οικογένειες των μαθητών.

Αντίθετα ο κ.  Παναγόπουλος ξεπερνώντας κάθε όριο αλαζονείας , αλλά και ανευθυνότητας   αφού «νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος», ρίχνει την ευθύνη των ενεργειών στον  ΕΟΔΥ ενώ ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.!!!!

Του υπενθυμίζουμε  λοιπόν για άλλη μια φορά πως, εάν δεν έχει καταλάβει ότι είναι ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας  και έχει την συνολική πολιτική  ευθύνη του «γίγνεσθαι» στο νησί, τότε το «κόστος» των λανθασμένων ενεργειών του  ανήκει καθ’ ολοκληρία.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω έστω και τώρα και αφού έχει καταλάβει την σπουδαιότητα των ημερών (μετά το γεγονός του εντοπισμού των δύο κρουσμάτων στα Λύκεια Σαλαμίνας) του προτείνουμε την ύστατη στιγμή να ξεπεράσει την αλαζονεία του και να ακολουθήσει το παράδειγμα  άλλων δημαρχών  σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Του προτείνουμε π.χ. να ακολουθήσει, μεταξύ των άλλων δήμων, το παράδειγμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής που μόλις  χθες  μετά από κρούσμα σε παιδικό σταθμό, ο δήμος  ανέλαβε με  πρωτοβουλία  και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση των  rapid tests.

Το δε κόστος των εξετάσεων αυτών στην περίπτωσή μας να το αναλάβει ο δήμος μετά από εγκριτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΓΙΑΤΙ  ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Με τιμή

Γιάννης Τσαβαρής

π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δημοτικός Σύμβουλος  Σαλαμίνας


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/11/20 20:51

    Νοεμβρίου 2019 - 11:21 μ.μ.
    Η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη μετά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκαν τη Σαλαμίνα εχθές. Τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Γ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δ. Ελευσινιώτης, του ΝΠΔΔ Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π. κ. Αθανάσιος Αλαΐσκας και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κόγιας και Βακάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/20 09:38

    τ. Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/20 12:22

    Οχι μονο νιπτει τας χειρας του,αλλα
    βγηκε και σε συλλεκτικο νομισμα.
    Τιμη απλησιαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.