Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Νοε 2020

Κυρία υπουργέ πολιτισμού η ανακαλέστε η παραιτηθείτε


 
Άρθρο Αλέξανδρου Κριτσίκη

Σε απάντηση σε ερώτηση για τα ναυπηγεία στην Κυνόσουρα η Υπουργός Πολιτισμού μίλησε για ‘λεγόμενο’ τύμβο των Σαλαμινομάχων. Συγκεκριμένα  είπε:  

Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων, είναι 'λεγόμενος'. Δεν είναι ο τύμβος των Σαλαμινομάχων - είναι ένα ταφικό μνημείο που αφορά σε πολύ νεότερες ταφές» 

Ειλικρινά η τοποθέτηση αυτή μας έχει αφήσει όχι μόνο εμάς τους Σαλαμινιους αλλά και ολόκληρη νομίζω την Ελλάδα, ολόκληρη την οικουμένη. Κυρία υπουργέ η ιστορία πρέπει να ξέρετε ότι γράφεται και δεν παραχαράσσεται και αν αυτό συμβεί τότε αλλότρια συμφέροντα έχουν στόχο να διαστρεβλώσουν ό,τι σημαντικότερο διαθέτει, ένα έθνος, την ιστορική ταυτότητα.

Και φυσικά η διαστρέβλωση της ιστορίας πραγματοποιείται μόνο σε διδακτορικά καθεστώτα είτε σε εποχές άκρατου νέο-φιλελευθερισμού που στο όνομα αλλότριων συμφερόντων ξεπουλιούνται και διαστρεβλώνονται όλα.

Από το παρόν Άρθρο Καλώ τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση. Η αντιπεριφερειάρχης τοποθετήθηκε ήδη και την συγχαίρω για αυτό.

Οι άλλοι; Ιδίως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εφόσον αγαπούν το νησί οφείλουν να δράσουν έμπρακτα. Κυρία υπουργέ μετά από όλα αυτά η παραιτηθείτε η ανακαλέστε...


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/20 20:40

    πρόσεχε ρε παιδί μου τι γράφεις μη βιάζεσαι. Τι μας έχει αφήσει η τοποθέτηση της Μενδωνη..... και τα καθεστώτα δεν είναι διδακτορικά άλλα δικτατορικά. Είσαι και δικηγόρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/20 21:19

    1 Νοε 2020
    Ο Γιάννης Τσαβαρής εισηγείται την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. για συζήτηση στις τοποθετήσεις της ανιστόρητης Υπουργού Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας κας Μενδόνη
    Σαλαμίνα 1 Νοεμβρίου 2020



    Προς

    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

    Σαλαμίνας

    κ. Χαράλαμπο Καπαραλιώτη



    Κύριε Πρόεδρε

    H Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκε για τον Ιερό Αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας .

    Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας δεν αμφισβήτησε μόνο τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ως «λεγόμενο» μνημείο όπως είπε, αλλά αμφισβήτησε και την ίδια την ιστορία του νησιού μας.

    Αυτή η προκλητική της στάση και συμπεριφορά απέναντι στην Ιστορία της Σαλαμίνας , έρχεται να προστεθεί στην ανιστόρητη συγκατάθεσή της στην έγκριση ανανέωσης ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε , αφού η σιωπή της και η μη σύγκλιση του ΚΑΣ ως όφειλε να πράξει, άναψε το πράσινο φως για την δημιουργία Διαλυτηρίου πλοίων στον Ιερό Χώρο.

    Ας μας πει η κα Υπουργός πότε είχε δίκιο; Το 2001, που ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού εισηγήθηκε την απομάκρυνση των Ναυπηγείων ή σήμερα που με τις πράξεις της σηματοδοτεί το αντίθετο και μάλιστα με προίκα το διαλυτήριο;

    Αλήθεια να μας πει η κα Υπουργός για ποια ανάδειξη της ιστορίας της Κυνόσουρας ομιλεί, όταν σε αυτό τον αρχαιολογικό χώρο απολύτου προστασίας Α (ότι είναι δηλαδή η Ακρόπολις) επέτρεψε με την σιωπή της την δημιουργία διαλυτηρίου;

    Μπορεί σε παρόμοιες συμπεριφορές που βεβηλώνουν την ιστορία του νησιού μας το Δημοτικό Συμβούλιο να παραμένει ως απλός θεατής παρακολουθώντας μόνο τις άοκνες προσπάθειας Επιτροπών Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και ταυτόχρονες προσπάθειες ευαίσθητοποιημένων πολιτών;

    Κύριε Πρόεδρε ,

    σε συνέχεια όλων αυτών ζητώ την άμεση σύγκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε θέση για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις, που κατά την άποψή μας αλλοιώνουν την ιστορία του νησιού μας.

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.