Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαρ 2014

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής κάλεσε δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των συνεπειών που θα έχει για τα συμφέροντα της Σαλαμίνας. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο όμως, όπως έκπληκτοι διαπιστώσαμε, παρέλειψε να καλέσει κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στην ανάδειξη του θέματος και, το σημαντικότερο, δε φρόντισε να πληροφορήσει τον λαό της Σαλαμίνας. Ο κ. Τσαβαρής φρόντισε όμως να καλέσει τον κ. Σπανόπουλο, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων SPANOPOULOS GROUP δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τον θεωρεί καταλληλότερο συνομιλητή από τους ίδιους τους δημότες.
Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ θα ήθελε να ρωτήσει την δημοτική αρχή με ποιο σκεπτικό απέκλεισε από τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος κινήσεις πολιτών και το λαό της Σαλαμίνας ενώ κάλεσε τον εκπρόσωπο ιδιωτικής επιχείρησης η οποία και αυτή έχει συμβάλλει στην υποβάθμιση των προστατευόμενων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι και η αντιπολίτευση επέλεξε να μη λάβει μέρος στη συνεδρίαση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, χωρίς να αιτιολογήσει τη στάση της.
Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ ήταν από τις κινήσεις πολιτών οι οποίες έχουν αναδείξει τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά τόσο και το θέμα της προστασίας των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Καματερού-Αμπελακίων. Την Κυριακή 9 Μάρτη πλήθος πολιτών και εκπροσώπων φορέων ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμα της ΝΑΥΜΑΧΗΑ για κινητοποίηση υπέρ της προστασίας των μνημείων της περιοχής. Παράλληλα η επικεφαλής της ΝΑΥΜΑΧΗΑ Δέσποινα Καρούση συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσαν έξι δημοτικές κινήσεις της περιοχής του Πειραιά στο δημαρχείο της Δραπετσώνας. Εκεί έθεσε τα προβλήματα που προκαλεί η ιδιωτικοποίηση στα συμφέροντα της χώρας αλλά και την επιδείνωση που θα φέρει στην κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου των Σαλαμινομάχων.
Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ το επόμενο διάστημα θα παλέψει αταλαντευτα και ξεκάθαρα εναντίον οποιουδήποτε κερδοσκοπικού ιδιωτικού συμφέροντος που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/3/14 03:00

    ¨Ημαρτον!!!!!!!!!!! η Αντιπολίτευση μαζί με τον εκπρόσωπό σας κ. Κανάκη Μιχάλη δεν ήταν στις 3 η ώρα στο ΥΠΕΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ;;;; φτερά να είχαν στις 5 η ώρα που έγινε το Δ.Σ. δεν θα έφταναν από Αθήνα στη Σαλαμίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 03:05

      Πού να ξέρει η κυρία; Το κογκλάβιο αποφασίζει.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/14 03:02

    Η κα Καρούση πρέπει να είναι πιό προσεκτική στις ημερομηνίες.
    Το συμβούλιο δεν έγινε τη Πέμπτη 20 του μηνός όπως αναφέρει η Καρούση,
    αλλά την Τετάρτη στις 19 Μαρτίου ώρα 17:00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/3/14 03:08


    Κυρία,
    Μεγάλη απογοήτευση για το πρόσωπό σας, προκάλεσε σε πολλούς δημότες μας και πρώην θαυμαστές και υποστηρικτές σας, το ότι σεις, ένα μέλος της κοινωνίας μας, που μέχρι πρότινος έχαιρε της εκτίμησης και θετικής αναγνώρισης όλων, προσχωρήσατε για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Τσαβαρή, και θέσατε το κύρος, την εντιμότητα και το όνομά σας, στην υπηρεσία και τη διάθεσή του!

    Πώς αποφασίσατε να σταθείτε στο πλευρό ενός ανθρώπου, που αποδεδειγμένα πλέον, φέρει τα στίγματα της υποκρισίας και του ψεύδους, της εκούσιας παραπλάνησης των δημοτών, της εκμετάλλευσης για προσωπικό του όφελος και μόνο, κάθε ευκαιρίας που παρουσιάζεται, ενός εγωπαθούς επιδειξιομανούς, ενός διαστρευλωτή της αλήθειας, ενός διαπλεκόμενου δολοπλόκου, που διακρίνεται για το θράσος του και την παντελή έλλειψη της αντίληψης και, κυρίως, παντελή έλλειψη της συνείδησης των υποχρεώσεων που το αξίωμά του, απαιτεί…

    Κυρία,
    Τι είναι αυτό που σας έπεισε να συμπλεύσετε με τον αξιότιμο κύριο Τσαβαρή; Τι είναι αυτό που σας ελκύει κοντά του;

    Η αναμφισβήτητη δυναμικότητά του; Μα αυτήν τη χρησιμοποιεί με απαράδεκτα λάθος τρόπο ως Δήμαρχος, εις βάρος του λαού της Σαλαμίνας, όπως ήδη αποδείχθηκε! Δέστε π.χ., αντιμετώπιση ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, Ναυπηγεία Σπανόπουλου, κ.ά., χώρια από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, λίστες κ.λπ., που τον τελευταίο καιρό αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο!...

    [Και αναφέρω κάτι που σίγουρα θυμάστε: Τη στάση που κράτησε στην απεργία των φέρρυ μπόουτς Σαλαμίνας, όπου φωνασκώντας διερρήγνυε τα ιμάτιά του, διαμηνύοντας ότι στηρίζει τα αιτήματά τους και καθύβριζε τον υπουργό, προκαλώντας ενθουσιασμό στους ιδιοκτήτες των πλοίων! Αλλά θα πρέπει να θυμάστε και το αποτέλεσμα αυτών των θεατρινισμών του: Με εντολή του υπουργείου, ήρθαν φέρρυ μπόουτς από άλλες γραμμές, και αντικατέστησαν τα ντόπια που απεργούσαν!]
    Κι εσείς, Κυρία, τον θαυμάσατε για τη σθεναρή του στάση! Έλλειψη αντίληψης;

    Κυρία,
    Δυστυχώς, τείνουμε τελικά να πιστέψουμε, ότι αυτό που σας ώθησε στη σύμπραξή σας με τον κ. Τσαβαρή (ασφαλώς καί ως πλοιοκτήτρια και προνομιούχο κάτοικο του νησιού μας), δεν είναι τα οράματα και η αγάπη σας για τον τόπο, αλλά το ότι μέχρι στιγμής, ο κύριος αυτός έχει επιδέξια στηρίξει τα οικονομικά συμφέροντα (φροντίζοντας βέβαια παράλληλα και «άλλα» οφέλη…), και πιθανότατα και κάποιες υποσχέσεις που σας έδωσε για το μέλλον (μόνο που θα ’πρεπε να έχετε αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμένος εκπληρώνει τις υποσχέσεις του μόνο αν είναι αναγκασμένος…).

    Αλήθεια, πώς θα ζητήσετε την ψήφο των συνδημοτών σας εξ ονόματός του κοιτώντας τους στα μάτια; Για τα έργα που δεν έκανε; Για τις, σε βάρος του νησιού μας συμφωνίες που υπέγραψε; Για τα στραβά μάτια που κάνει στις μεγαλο-παρανομίες; Για τα δικαιώματα από τρίτους που δεν εισπράττει; Ή μήπως για τα οράματά του (!) για την ανάπτυξη του τόπου;

    Κυρία,
    Έχετε αντιληφθεί ότι με την απόφαση ένταξής σας, θέσατε υπό τους πόδας του κυρίου Τσαβαρή, το όνομά σας, το κύρος σας στο νησί και όλα όσα μέχρι σήμερα είχατε πετύχει; Και μη νομίζετε ότι δεν θα το εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως… Εκτός πια κι’ αν γνωρίζοντάς το, πήρατε ενσυνείδητα την απόφασή σας…

    Κυρία,
    Αναμφισβήτητα, παρά την όποια έλλειψη παιδείας σας, έχετε ικανότητες. Δεν σας αποκαλούν άδικα «η γυναίκα με τη σιδερένια γροθιά μέσα σε βελούδινο γάντι»!
    Και είναι απογοητευτικό το ότι αποφασίσατε αυτές τις ικανότητές σας, να τις θέσετε στην υπηρεσία ενός σφόδρα αμφισβητούμενου προσώπου, τόσο ως προς την εντιμότητά του, όσο και ως προς τις προθέσεις του. Αυτό, όχι μόνο θέτει εν αμφιβόλω, αλλά μάλλον καταδεικνύει και τις δικές σας θέσεις ως προς την προάσπιση των πραγματικών συμφερόντων της Σαλαμίνας μας. Λυπηρό για σας, αλλά και σωτήριο για τους δημότες, το ότι αποκαλύφθηκε τώρα το εσώτερο κίνητρο της συμφωνίας σας.

    Κυρία,
    Θλιβόμαστε, γιατί αμφιβάλλουμε αν στο μέλλον θα μπορούμε να σας αποκαλούμε «Κυρία», με «Κ» κεφαλαίο.
    Φοβόμαστε ότι η κίνησή σας αυτή θα είνε το Ρέκβιεμ της πολιτικής σας σταδιοδρομίας. Και δυστυχώς, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

    Δημότες,
    που κάποτε σας σέβονταν
    και σας εκτιμούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/14 12:57

      Μιλαμε οτι εχετε κυριολεκτικα ΣΥΓΓΚΑΕΙ........ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ.....ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.......
      ΕΝΩ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΕΕΕ...ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ...ΕΝΩ...ΤΩΡΑ....ΟΛΟ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ......ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ¨""ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ"""....Ο ΝΙΚ.........
      ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΞΥΠΝΙΑ.......
      ΤΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/3/14 11:00

    Η κυρία της φωτογραφίας ποιά είναι η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ή η ΚΑΡΟΥΣΗ;
    Γιατί δεν βάζει πουθενά την υπογραφή της; ντρέπεται το όνομά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/3/14 11:46

    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Η ΚΑΡΟΥΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.;;; ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΣΟΦΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ.
    Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΟΜΙΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ,.ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ .....Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/3/14 07:36

    Τι έκανε άραγε η Ρούλα Νάννου όταν ήταν πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Σαλαμίνας 2003-2004-2005-2006..;;;

    Τότε δεν την ενοχλούσε το νταμάρι που μας έκοβε το αίμα κάθε λίγο και λιγάκι με τα μπαμ μπούμ;

    Τότε δεν την ενοχλούσαν τα ναυπηγεία που κατέστρεφαν το περιβάλλον και έφερναν τον "καρκίνο" στο νησί;

    Τότε δεν την ενοχλούσε ο ΟΛΠ? Τότε δεν την ενοχλούσε τίποτα από αυτά που καταγγέλλει τώρα;

    Τότε δεν ήξερε ότι υπάρχει τύμβος να πάει να στήσει ένα άγαλμα;

    Τότε δεν ήξερε τον αρχαίο λιμένα να πάει να βάλει 2 ταμπέλες να τον μάθουμε κι εμείς;

    Τότε δεν ήξερε τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας να της δώσει σημασία και να φέρει κόσμο στο νησί;

    Τότε δεν ήξερε τίποτα πια αυτή η έντιμη κυρία Ρούλα;

    Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/3/14 13:50

    O "βαρύμαγκας" Τσαβαρής συνεχίζει να κρύβεται πίσω απ' τα φουστάνια της Νάννου.

    1. Ρωτάει ο "βαρύμαγκας" τι έκανε τη Ρούλα για το νταμάρι το 2003 έως το 2006. Μα τότε κύριε Τσαβαρή, το νταμάρι ήταν νόμιμο. Εσύ σαν σύμβουλος και σαν μέλος του αναπτυξιακού τι ακριβώς έκανες?. Ποιος σε εμπόδισε να προκαλέσεις εκατό ερωτήσεις στο δ/σ, να στείλεις εκατό έγγραφα, να κάνεις δυναμικές κινητοποιήσεις?
    Πολύ αργότερα, το 2010, όταν το νταμάρι ήταν ακόμα νόμιμο, έπαιξες το θέατρο του παραλόγου πέφτοντας στις ρόδες των φορτηγών του Αγγέλου και φωνάζοντας ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας. Το ξέχασες?
    Τώρα, σαν παντοδύναμος δήμαρχος, και όταν το νταμάρι έχει κηρυχθεί παράνομο, τι ακριβώς έκανες? Να σου θυμίσω εγώ.
    Παραδέχτηκες ότι έκανες μυστικές συμφωνίες με τον Αγγέλου.
    Τον ανακήρυξες ευεργέτη.
    Έκανες συναλλαγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς παραστατικά.
    Του χάρισες εκατομμύρια από λατομικά τέλη.
    Τον άφησες να κλέβει εκατομμύρια τόνους κατασχεμένα λατομικά υλικά.
    Δεν τον υποχρέωσες να κάνει αποκατάσταση.
    Δεν έβαλες καταμετρητές στο λατομείο.
    Τον πλήρωσες ενώ χρωστάει εκατομμύρια.
    Δεν εφάρμοσες τον ΚΕΔΕ, ώστε να τον αναγκάσεις να συμμορφωθεί.
    Πήρες αποφάσεις εναντίον του τις οποίες δεν εφάρμοσες.
    Κάνεις τα πάντα για ένα παράνομο, μεγαλοοφειλέτη, και καταστροφέα του περιβάλλοντος.
    Αυτά είναι τα "έργα" σου κύριε Τσαβαρή.
    Αναρωτιέμαι τι παραπάνω θα έκανες αν ήσουν συνέταιρος του Αγγέλου..

    2. Ρωτάει ο "βαρύμαγκας" τι έκανε η Νάννου για τα ναυπηγεία και το περιβάλλον πριν μία δεκαετία. Μα κύριε Τσαβαρή, τότε η δικαιοδοσία του αναπτυξιακού δεν περιλάμβανε το αμπελάκι και τα Σελήνια που ήταν ξεχωριστός δήμος. Ο Σπανόπουλος μόλις είχε αρχίσει να δουλεύει. Οι ευθύνες είναι καθαρά δικές σου και βαρύτατες, γιατί σαν δήμαρχος όλης της Σαλαμίνας δεν έκανες τίποτα για το περιβάλλον, τα ναυπηγεία, τα σαπιοκάραβα, τον ΟΛΠ, και την προστασία της αδόμητης ζώνης. Απλώς προστάτεψες και ανέχθηκες τους παράνομους.
    Ιδού τα "έργα" σου κύριε Τσαβαρή.
    Πήρες αποφάσεις για την απομάκρυνση των ναυπηγείων, των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, του ΟΛΠ, κλπ. και τις "ξέχασες". Γιατί άραγε?
    Πήρες αποφάσεις για για διεκδίκηση αποζημιώσεων για τήν καταστροφή του περιβάλλοντος και τις ξέχασες. Γιατί άραγε?
    Πήρες αποφάσεις για επιβολή τελών ρύπανσης σε ναυπηγεία, ΟΛΠ, κλπ. και τις ξέχασες. Γιατί άραγε?
    Μας παραμύθιασες ότι ο ΟΛΠ φεύγει από την Κυνοσούρα και γίνεται πολιτιστικό πάρκο, ενώ υπάρχει ΦΕΚ που την μετατρέπει σε βιομηχανική ζώνη. Γιατί μας το κρύβεις?
    Λέει ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος ότι ο Σπανόπουλος έχει επεκταθεί παράνομα σε ζώνη χαρακτηρισμένη αστικό πράσινο, σφυράς κλέφτικα. Γιατί άραγε?
    Ξέρεις ότι ο Σπανόπουλος δεν έχει πολεοδομικές, λιμενικές και αρχαιολογικές άδειες για μπαζώματα, προβλήτες, κατασκευές, κλπ. σφυράς κλέφτικα.
    Τι συμφέροντα εξυπηρετείς κύριε Τσαβαρή?

    3. Ο ΟΛΠ, ο τύμβος και το αρχαίο λιμάνι, δεν ήταν στη δικαιοδοσία του αναπτυξιακού πριν μία δεκαετία.
    Μην προσπαθείς να φορτώσεις τις ευθύνες αλλού κύριε Τσαβαρή. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και απόλυτα δικές σου, φέρεσαι σαν αβανταδόρος των παράνομων.

    Απάντησε κύριε Τσαβαρή, μην κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια της Νάννου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.