Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Μαρ 2014

Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ = ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΔΕΣΦΑ ΚΑΙ… “ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ”

Στο δελτίο Τύπου μας υπό τον τίτλο «Πυροτεχνήματα φυσικού αερίου»,  διατυπώσαμε την απορία προς τι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τα οποία εκαυχάτο ο κύριος Δήμαρχος ως αποτέλεσμα του περιβόητου (και πλέον διαβόητου) «Συμφώνου Συνεργασίας», διερωτώμενοι αν όλα αυτά δεν είναι παρά… «γυαλάκια σε ιθαγενείς» προκειμένου να επιτευχθεί κάποιος ανομολόγητος σκοπός του ΔΕΣΦΑ.

Όπως πάντα, σε ό ,τι αφορά τη σημερινή δημοτική αρχή, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.
Τα αντισταθμιστικά που προσέφερε ο ΔΕΣΦΑ, είναι πράγματι “γυαλάκια σε ιθαγενείς”, και μάλιστα θαμπά, ώστε να μη διακρίνεται καθαρά η εικόνα. Αλλά το πράγμα άρχισε να ξεκαθαρίζει, από τη στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, το 7ο κατά σειράν θέμα, είναι η συζήτηση για το:
ΑΙΤΗΜΑ ΔΕΣΦΑ
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας,
Για επανεξέταση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου:
“2η Αναβάθμιση του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα. – Επέκταση των Κρυογεννητικών Εγκαταστάσεων για την αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης”.
Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 4 Απριλίου 2012, κατόπιν εισήγησης του π. Δημάρχου κ. Σπύρου Σοφρά, έλαβε ομόφωνη απόφαση διεκδίκησης από τον ΔΕΣΦΑ:
α.  Ποσού 20.000.000 € για τη μέχρι τότε χρήση της Ρεβυθούσας,
β.  Ποσού 500.000 € ως ετήσιο αντισταθμιστικό όφελος από τη χρήση του νησιού, και,
γ. Τροφοδότηση της Σαλαμίνας με Φυσικό Αέριο με τιμολόγιο για τα νοικοκυριά 30% φθηνότερο.
Και ρωτάμε:
·        Έχει κοινοποιηθεί αυτή η απόφαση στον ΔΕΣΦΑ ;
·        Αν ναι, την αποδέχεται ;
·        Μήπως, δια της πλαγίας, γνωρίζει ο ΔΕΣΦΑ τις απαιτήσεις του Δήμου Σαλαμίνας, και επιθυμεί να ρίξει “στάχτη στα μάτια”, με τις “δωρεές” του ;
·        Άραγε, είναι μόνο η “επανεξέταση” που υποκρύπτεται της “συνεργασίας” ή υπάρχουν κι άλλα;
·        Τι άλλαξε στα δεδομένα και επαναφέρετε προς συζήτηση στο Δ.Σ του Δήμου το θέμα επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα; Θέμα που έχει ήδη καταψηφισθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο;
Κύριε Τσαβαρή,
Οι Δημότες μας, είναι άνθρωποι νοήμονες, αξιοπρεπείς,  με εμπειρίες της ζωής, ικανοί να αντιληφθούν και να λάβουν τα μηνύματα από τις περιρρέουσες καταστάσεις και συνθήκες.
Σεις, μετερχόμενος των προσφιλών σας μεθόδων, επιμένετε να τους θεωρείτε άνοες και να τους υποβιβάζετε. Φτάνει πια. Ό, τι και να πουλάτε, ΔΕΝ το αγοράζουμε. Τέτοια απαξίωση, οι Σαλαμίνιοι δεν την ένοιωσαν ποτέ πριν.
Κι όσο για μας, τη “Νέα Πορεία Σαλαμίνας”, εφ’ όσον οι Δημότες μάς εμπιστευθούν με την ψήφο τους, υποσχόμαστε να ξαναφέρουμε το νησί μας στο δρόμο της εντιμότητας, της διαφάνειας  και της αξιοπρέπειας, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας στην πράξη, όλα όσα μας αξίζουν και αναλογούν.
Από το Γραφείου Τύπου
του υποψήφιου δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά
με το Δημ. Συνδυασμό «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2155000947

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/14 16:40

    Ο ΜΕΣΕΟΣ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ????Ο ΠΙΡΤΙΡΑΚΗΣ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/14 17:46

    ΟΧΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΠΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/14 00:01

    ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΣΠΑΝΕΥΕΡΓΕΤΗ!!ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ"ΓΥΑΛΑΚΙΑ"ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΚΕΤΑ,ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΛΙΓΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.