Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαρ 2014

Μαζική αντίδραση για τα Ναυπηγεία Σπανόπουλου. Συνάντηση με την Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ

Την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Νάντια Γιαννακοπούλου, συνάντησαν την Τετάρτη, εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών «Νέα Πορεία Σαλαμίνας», «Κοντά στον δημότη», «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α»και Συλλόγων του νησιού («ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ», «Σύλλογος Μηχανικών»κα) στο πλαίσιο των επαφών που έχουν προγραμματίσει, προκειμένου να βάλουν τέλος στα σενάρια των ναυπηγικών επεκτάσεων και την ύπαρξη ρυπογόνων δραστηριοτήτων σε περιοχή του νησιού χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική και ιστορική.

Η συνάντηση, που έγινε με αφορμή την πρόσφατη έγκριση που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού στην προμελέτη επέκτασης της εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (Σπανόπουλος) στο χερσαίο και ενάλιο χώρο στην Κάτω Πούντα Αμπελακίων, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του ΥΠΕΚΑ οτι η αξιολόγηση της μελέτης -όταν και εφόσον κατατεθεί στο υπουργείο-θα είναι αντικειμενική και θα ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην και υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» (στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των δράσεων), η υποψήφια δήμαρχος Ρούλα Νάννου, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κοντά στο Δημότη» με την υποψήφια δημοτική σύμβουλό της Λεμονιά Καπετάνιου, ο δημοτικός συνδυασμός «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α» με τον εκπρόσωπό του Μιχάλη Κανάκη, οι κ.κ. Σπύρος Ευσταθίου και Τάσος Μπακοθανάσης, αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ» αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας Σπύρος Παπαϊσιδώρου καθώς και ενεργός πολίτης.
Η γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο ειδικός συνεργάτης της Αλέξανδρος Κουλίδης αφού ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το θέμα και τις αγωνίες που διατυπώνονται (βεβήλωση του αρχαιολογικού χώρου, μόνιμη μόλυνση-ρύπανση σε ξηρά και θάλασσα, συνέπειες στην υγεία των κατοίκων κτλ), υπογράμμισαν την βαρύτητα που έχει η κοινωνία να αντιδρά ενωμένη όταν θεωρεί ότι θίγεται ο τόπος της, όπως στη συγκεκριμένη περιπτωση που η αντίδραση δημοτικών συνδυασμών και συλλόγων είναι σύσσωμη και αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων.
          Οι επαφές της ομάδας δράσης θα συνεχιστούν και με παρεμβάσεις σε άλλους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς,με σκοπό την εξυγίανση και την ανάδειξη της περιοχής προς όφελος των Σαλαμινίων.
«Νέα Πορεία Σαλαμίνας»
«Κοντά στο Δημότη»
«Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α»
ΠΕΡΙΒ.Ο.Σ
Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καματερού
Σύλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας
Ενεργοί πολίτες

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/3/14 16:37

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΕΝΑΣ ΠΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ.ΜΩ ΠΩΠΩ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ Η ΜΗΝΑΡΟΥΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΧΑΖΟΓΕΛΑΕΙ. ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/14 16:46

      Είσαι ....βλαξ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/14 17:19

      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΔΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/14 17:42

      Προεκλογικές τσιριτζάτζουλες. Ο Δήμαρχος θα χτυπήσει πρωθυπουργό την επόμενη φορά που θα πάει.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/3/14 12:27

      Ρε συ ΦΑΟΥΣΤ,δε θα γεράσεις ποτέ; Δεν είναι αμαρτία να γερνάς όμορφα γιατί πάντα όμορφος είναι εκείνος που έχει καθαρή ψυχή και καρδιά.Δε βάζεις μια φωτογραφία με την αφεντομουτσουνάρα σου να δούμε ποιός είσαι και τι ψυχή κουβαλάς; Όσο για τα ΠΩΠΩ θα τα φωνάξετε την Κυριακή 25 Μαϊου.
      Όσο για τη Ρούλα επειδή ποτε δε χαζογελάει αλλά ότι κάνει το κάνει σωστά και εμπεριστατωμένα έχει κολλήσει στον τύπο τον δικό σας που έχει πανικοβληθεί γιατί ξέρει ότι αν δε βγει Δήμαρχος θα βγούνε πολλά στη φόρα.
      Μπράβο σε όσους είναι στη φωτογραφία γιατί έχουν το θάρρος να διεκδικήσουν πράγματα για το καλό της Σαλαμίνας.
      Τους δρόμους θα τους φτιάξετε ρε ρεζίλια ή δε σας αφήνει η Ρούλα; ΟΥΣΤ ΚΡΕΤΙΝΟΙ!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος23/3/14 21:16

      Ρε φίλε(!) τι μας λες ;Θα πάει για Πρωθυπουργός ο Τσαβαρής;Φαντάζομαι το επίπεδό σου και τη μόρφωσή σου που ονειρεύεσαι Πρωθυπουργό τον Τσαβαρή.Να πας σε κανένα ψυχίατρο μπας και σου δώσει κανα χάπι να ηρεμήσεις.Δεν ξέρεις ότι το άτομο τελείωσε;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/14 17:26

    ΡΕ Ο ΣΚΑΤΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΙΣΟΣ ΝΑ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΗΣ KAI ΠΡΕΠΕΙ NA ΒΡΕΙΣ ΆΛΛΟΝ ΤΡΟΜΠΑ ΝΑ ΓΡΑΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/14 19:05

    ΦΙΛΕ ΣΑΛΑΜΙΝΙΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΒΑΛΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ.ΛΟΓΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/14 08:40

      Ουτε την πρωτη κυριακη δεν βγαινει ο τσαβαρης,αρα οι συνεργασεια του ειναι μονο με το ΣΔΟΕ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/3/14 12:31

      Φίλε 21/3/14 19:05 είσαι πολιτικοποιημένο άτομο και φαίνεται από τη θέση σου.Γι αυτό ο ΤΣΑΒΕΣ λέει τα παραμύθια΄στους "αθώους" που έχει στο συνδυασμό του,ότι θα βγει με την πρώτη Κυριακή.Κι αυτοί το πιστεύουν!
      Με 5 συνδυασμούς είναι δυνατόν ! Αν ήταν δύο οι συνδυασμοί τότε μπορούσε να συζητηθεί.Τώρα ούτε κουβέντα.
      Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/14 19:20

    ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΣΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΚΟΠΙΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ...
    ΡΕΕΕΕ ΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...
    ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ""ΤΕΣΣΑΡΩΝ(;;;;;) ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ...
    ΠΙΠΗ ΕΣΥ ΛΥΣΣΑΞΕΣ ΑΠ" ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ...ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ..ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ....ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ....ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/14 12:38

      Είδαμε και αυτούς που κατεβαίνουν με το ΤΣΑΒΑΡΗ.Μεγάλες προσωπικότητες.Εχουμε και λέμε:
      ΤΣΑΛΙΑΓΚΟΣ(HARVARD),ΣΓΟΥΡΔΑΣ(MIT),ΚΑΡΝΕΣΗ(CAMBRIGE)ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ(Τσιράκια Λαλάκη),ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ(ΕΜΠ),Γ.ΑΓΑΠΙΟΥ-KAPETANAKHS(EKONOMICS SHOOL OF LONDON),Θ.ΜΠΕΡΗΣ(ΜΙΤ).
      ΤΙΝΑ ΜΠΕΓΝΗ(Κ-ΟΥΛΑΝΟΒΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ).
      ΡΕ ΟΥΣΤ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.