Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Μαρ 2014

Παρέμβαση στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θετική ανταπόκρισή του, για τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το μείζον ζήτημα της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, ζήτησε την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από μέρους του,  ώστε -τώρα που ολοκληρώθηκε η προμελέτη- να δοθεί η δυνατότητα με το εγκεκριμένο σύστημα μελέτη - κατασκευή,  ένταξης έργων συγκεκριμένης κατεύθυνσης, για το έργο του Αγωγού και να κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Κύριε υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, η Αίγινα, η Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, επί δεκαετίες προσπαθεί να επιλύσει το μείζον ζήτημα της επάρκειας και ποιότητας νερού με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού, μέσω της Σαλαμίνας, με τον οποίο το νησί θα απελευθερωθεί και θα εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.
Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, όσο και εγώ ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αίγινας, στηρίξαμε, σε όλα τα επίπεδα αυτή την προοπτική και σήμερα είμαστε πραγματικά και όχι εικονικά στο τελευταίο εκείνο στάδιο που θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε ως Περιφέρεια και να κατασκευάσουμε το μεγάλο αυτό έργο ζωής.
Το ζωτικό για την Αίγινα έργο της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, βρίσκεται στην τελική ευθεία για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς έχουν διαβιβαστεί τα τεύχη δημοπράτησης για έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω ύψους προϋπολογισμού, όπου όμως, αμφισβητείται η δυνατότητα δημοπράτησης με το σύστημα μελέτη και κατασκευή σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ με αρ. πρωτ. Δ17γ/02/27/ΦΝ 440/ 6-2-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΥΘ1-ΩΘΗ).
Επισημαίνεται ότι:
·         Χωρίς την έγκριση των τευχών δημοπράτησης δεν είναι δυνατή η ένταξη του έργου.
·          Το ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει πάνω από 4.000.000 ευρώ ετησίως για τη μεταφορά του νερού στην Αίγινα και,
·         Το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, εγκεκριμένη προμελέτη και εγκεκριμένες υποστηρικτικές μελέτες.
Κύριε υπουργέ,
Παρακαλούμε για την άμεση προώθηση από μέρους σας, σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που να διευκρινίζει ότι η ανωτέρω απόφαση παραμένει σε ισχύ, προκειμένου να μην καθυστερήσει άλλο η υλοποίηση του έργου αυτού, με δεδομένο ότι η απόφαση Δ17γ/256/7/ΦΝ433.5/6.9.2013 περί καθορισμού των ειδών των τεχνικών έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων (ΚΔΕ) που κυρώθηκε με το Ν.3669/08 (ΦΕΚ 116Α΄/18-6-2008), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 59 του ν. 4146/2013 (ΦΕΚ 90Α΄/18-04-2013), για δημοπράτησή τους με το σύστημα μελέτη και κατασκευή δεν περιλαμβάνει τα έργα υποθαλάσσιων αγωγών και δεν διευκρινίζεται αν έχει αναδρομική ισχύ για ήδη εγκεκριμένα έργα.
Απολύτως βέβαιος για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας, αναμένω τις ενέργειές σας».
ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής:
«Μετά από μεγάλο αγώνα κόντρα στη γραφειοκρατία, συντονισμένες ενέργειες και συνεχή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Αίγινας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, το μείζον ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού φτάνει σε αίσιο τέλος.
Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό υποδομών, μεταφορών και δικτύων κ. Χρυσοχοϊδη, γιατί ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή μου, προωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Το όνειρο δεκαετιών να έχει η Αίγινα επάρκεια και ποιότητα νερού μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Είμαστε παρόντες στο πλευρό της Αίγινας με καθαρές και οριστικές λύσεις, ώστε με έργο να πάμε μπροστά».

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/3/14 22:03

    Τελικά μωρή κουφάλα Τσαβαρή είσαι πολύ μεγάλος παίχτης, τι κέντα ήταν αυτή που τους φιλαγες για το τέλος μωρη κουφάλα; Τι να πει τώρα η Ρούλα; Όταν στην κοπή της πίτας του συνδυασμού της μεταξύ των επιφανών Σαλαμινίων που τιμούσαν την εκδήλωση της προσφωνούσε και την κυρία με ΚΑΠΑ κεφαλαίο Σοφία Καρνέση, εμ του αλουνου , του δρακουμελ απ τα Σελήνια; Αυτού του κακομοίρη τι του έκανες μωρη παιχτουρα; Ρε την Κοκλιωτη ρε; Για το μόνο που στεναχωριεμε είναι ότι και ο εκ Σεληνίων και ο μηνάς είναι σε μεγάλη ηλικία και δεν θα αντέξουν τέτοιες συγκινήσεις, φαντάσου την Κυριακή των εκλογών τον Τραυλό από την μια και τον Μηνά από την αλη και ο Μακρής με τον καρδιογράφο και τα χαπάκια για την καρδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/14 22:32

    ΡΕ ΨΩΝΙΟ ΞΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΡΟΝΙΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΝΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/14 22:51

      ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕ ΚΡΥΒΕΤΕ ΜΑΛΑΚΑ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ,ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/14 22:34

    Κατι πρεπει να κανει και ο χαραμοφαης για να δικαιολογησει τα λεφτα που του χωνει ο λησταρχος δημαρχος με τα λαμογια που τον περιτρυγιριζουν καπταΣουβλακης Μανοδασχοφαγακης Παπαθεολοστρομος και ολα τα σκατα που αναφερει συνεχεια σε αλλα σχολεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/14 17:45

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΝΑΡΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ MONΟ ΣΤΟΝ ΛΙΜΝΙΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥΣ ΣΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΤΑ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΆΦΗΣΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΝ ΔΑΣΟΦΑΓΟΥ ΔΕΡΤΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.