Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Μαρ 2018

Το έργο ''Ανθρώπινη φωνή'' σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ντίνου Κουμπάτη στην αίθουσα Κύτταρο 10η στάση Λ. Αιαντείου 29/03/2018


Η σκιαγράφηση της μοναξιάς και της εγκατάλειψης. Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα του Ζαν Κοκτώ αλλά και από τα σημαντικότερα του σύγχρονου γαλλικού δραματολογίου. Το έργο ''Ανθρώπινη φωνή'' γράφτηκε το 1930 από τον Γάλλο δραματουργό, Ζαν Κοκτώ.
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ (La Voix humaine) πρωτοπαίχτηκε στην Comedie Francaise από την Berthe Bovy.
Γυρίστηκε σε ταινία από τον Roberto Rossellini με την Anna Magnani. Μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της πρόσφερε το 1978 και η Ελληνίδα Έλλη Λαμπέτη, με τον τόνο μιας απελπισίας που προσπαθεί ματαίως να κρυφτεί, κάτω από πεποιημένη άνεση.

Στην ''Ανθρώπινη φωνή'' ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας σόκαρε την εποχή του παρουσιάζοντας μια μεγαλοαστή γυναίκα να υποφέρει, να καταρρακώνεται και να κλαίει για τον εραστή της που την έχει αφήσει.
Η αποξένωση και η μοναξιά παίρνουν σάρκα κι οστά. Η κοινωνική ελίτ ξεγυμνώνεται στη μορφή της εγκαταλελειμμένης ηρωίδας, η οποία βιώνει αυτή την εγκατάλειψη μέσα από το τηλέφωνο και μας μιλάει για τον έρωτα, τη μοναξιά, την προδοσία, το ψέμα και την αλήθεια, την απόγνωση, τη λατρεία, το πάθος, την απόρριψη, το αδιέξοδο των σχέσεων, αισθήματα που φιλοξενούνται σ’ αυτό το διαχρονικό κείμενο του Ζαν Κοκτώ και δεν αλλάζουν όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές.
Η παράσταση είναι σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ντίνου Κουμπάτη και πρωταγωνιστεί η Χαρά Κολιού, τελεί δε υπό την αιγίδα του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων.
Τιμή πρόσκλησης 3 ευρώ 
Κρατήσεις θέσεων 6975 66 2979 (Νίκος Γιαννόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.