Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Μαρ 2018

Η Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα και Αντικύθηρα χρηματοδοτεί έργα που υπερβαίνουν σε προϋπολογισμό τα 18 εκατομμύρια ευρώ


Το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή συνάντηση τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων κ. Κωνσταντίνος Στάθης.

Κατά τη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση καταρχήν για τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα τα οποία υπερβαίνουν σε συνολικό προϋπολογισμό τα 18 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη ο Δήμος Κυθήρων ετοιμάζεται να δημοπρατήσει εντός των επόμενων μηνών το νέο δίκτυο ύδρευσης της Αγ. Πελαγίας, το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι, την ανέγερση Μνημείου των Συμιακών σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα και τη συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για εξίσου σημαντικά έργα.
Παράλληλα, η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων συντάσσει μελέτες και επιβλέπει σειρά δημοτικών έργων του Δήμου Κυθήρων, τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Μόνο το 2017 ο Δήμος Κυθήρων δημοπράτησε 17 συνολικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία είτε ήδη εκτελούνται είτε συμβασιοποιούνται άμεσα.
Συζητήθηκε επίσης η πορεία εκτέλεσης του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων Κυθήρων-Αντικυθήρων που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και ο Δήμαρχος Κυθήρων επεσήμαναν την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας για τα δημόσια έργα, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που επηρεάζουν αρνητικά - παρά την καλή θέληση και την τεράστια προσπάθεια των αιρετών- την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/3/18 18:22

    Εκεί φαίνεται έχουν Δήμαρχο κι ασχολείται εδώ; Α ρε Ρούλα τα χάλια μου και σε ψήφισα τρομάρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/18 22:16

    Γενικά σε όλη την χώρα το 70/% οι Δήμοι έχουν καλά και θεμιτα και νόμιμα αποτελέσματα για τους πολίτες που τους εμπιστεύθηκαν.Δεν διαχωρίζονται ανά ομάδες, όπως εδώ που δυστυχώς ανηκουμε στο 30/% για ατομικό συμφέρον. Πάντα είμαστε στο 0/% οποιος και να λέει "ψηφηστεμε και εγώ θα..." αυτά φιλε και χειρότερα.Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγαλα πάντα οδηγούσαν το νησί μας στον πάτο,και το ίδιο θα ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.