Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Μαρ 2018

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ DIVERSITY – Αντιρατσιστική Γιορτή Σπούτνικ Κυριακή 18 Μαρτίου | 12:00 | Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο


Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ έχει ανοίξει τα φτερά του εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αποτελώντας μια ομπρέλα πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης.
Αρχικά ως ένα περιοδικό με πλούσια θεματολογία, η οποία αγγίζει όλες τις θεματικές που ενδιαφέρουν τους νέους ανθρώπους, κυρίως δε την επικαιρότητα, την πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο και κάθε μορφή έκφρασης της νέας γενιάς.

Μετέπειτα, το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, με κεντρικό σημείο αναφοράς τον πολυχώρο του στο Μεταξουργείο, άρχισε να αναπτύσσει ποικίλες δράσεις, παρέχοντας σε νέους/ες τον απαραίτητο χώρο, για να δημιουργήσουν, να μελετήσουν, να προβληματιστούν, να διασκεδάσουν.
Κοινωνικό φροντιστήριο, θεατρική ομάδα, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτιστικές εκθέσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις είναι μερικά παραδείγματα από τις δράσεις που φιλοξενεί. Παράλληλα, μέσα από το ετήσιο Φεστιβάλ, το ΣΠΟΥΤΝΙΚ προτάσσει την αρχή της αλληλεγγύης και αναδεικνύει ένα εναλλακτικό παράδειγμα συλλογικού τρόπου ζωής και δράσης.
Προτεραιότητα στην ιεραρχία του σχεδιασμού και των δράσεων του ΣΠΟΥΤΝΙΚ, είναι και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και η μάχη κατά των διακρίσεων, με σκοπό την ενίσχυση και προαγωγή της δημοκρατίας και του σεβασμού των θεμελιωδών ελευθεριών.
Με αυτήν την έννοια, τόσο το περιοδικό όσο και ο πολυχώρος, ασχολούνται συστηματικά με την αντιφασιστική δράση. Η τελευταία συνιστά πάντοτε κρίσιμο επίδικο, αποκτά όμως ιδιαίτερη βαρύτητα το τελευταίο διάστημα, που έχει σημειωθεί έξαρση της δραστηριότητας φασιστικών – ρατσιστικών δυνάμεων, οι οποίες επιδίδονται σε θρασύδειλες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων, μεταναστών, ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και άλλων ομάδων. Οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται σε μία συνολική προσπάθεια των ακροδεξιών μορφωμάτων και του κύριου εκφραστή τους, που είναι η Χρυσή Αυγή, να βρουν νέο ακροατήριο και να αυξήσουν την πολιτική – κοινωνική τους επιρροή.
Σε μία τέτοια συγκυρία, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμηθούμε και να διαδώσουμε το μήνυμα της ισότητας, της αποδοχής του διαφορετικού και της αρμονικής συνύπαρξης μαζί του. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΣΠΟΥΤΝΙΚ διοργανώνει, την Κυριακή 18 Μαρτίου, το «DIVERSITY», μια μεγάλη γιορτή, με κεντρικό άξονα τον αντιρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί και να εξαπλωθεί η σημασία της άρσης κάθε είδους διάκρισης.
Το «DIVERSITY» θα διεξαχθεί στην Πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, έναν από τους πιο όμορφους ανοικτούς χώρους της Αθήνας. Έτσι, όλη η πόλη θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με άλλες κουλτούρες και άλλους πολιτισμούς, μέσα από τη συζήτηση, το φαγητό, το χορό και τη μουσική.
Πιο συγκεκριμένα, στη γιορτή θα έχει κανείς τη δυνατότητα να δοκιμάσει γεύσεις από τις κουζίνες διαφορετικών λαών, να ακούσει συγκροτήματα από πολλά μέρη της γης, να γνωρίσει παραδοσιακούς χορούς διαφόρων εθνικοτήτων, να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων, που αγωνίζονται για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής. Μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, LGBTQI+ συλλογικότητες, ομάδες ΑμεΑ θα είναι μαζί μας, για να συνθέσουμε μία ζωντανή μέρα, γεμάτη εκδηλώσεις, δράσεις, μουσικές και γεύσεις.
Έλα κι εσύ στο «DIVERSITY», να ενώσουμε τις φωνές μας για μία κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, απέναντι στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και το φόβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.