Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Μαρ 2018

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου


Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ο οποίος αφού του προσέφερε το βιβλίο του, τον ευχαρίστησε για την θετική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την υπαγωγή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας.
Η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν περιελάμβανε μεταξύ άλλων την τροποποίηση του Καλλικράτη, την διάθεση ποσού για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων με επείγουσες διαδικασίες,  την μεταφορά των απορριμμάτων για την Αίγινα και το Αγκίστρι, την μεταφορά των μαθητών, την ολοκλήρωση της κατασκευής της βιβλιοθήκης Σαλαμίνας, το πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών της  χώρας καθώς και το πρόγραμμα επιχορήγησης των Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής της βιβλιοθήκης της Σαλαμίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων επεσήμανε στον Υπουργό ότι δεν θα είναι ότι καλύτερο να παραμείνει ένα «κουφάρι», διότι βρίσκεται κοντά στο χώρο που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας πριν από 2500 χρόνια, στον Αρχαίο Λιμένα, την επέτειο της οποίας θα γιορτάσουμε το 2021.
Για την μεταφορά των μαθητών ο κ. Χατζηπέρος πρότεινε στον Υπουργό να γίνει δικαιότερος ο μαθηματικός τύπος για τους μεταφορείς των νησιών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας λόγω αυξημένου κοστολογίου (καύσιμα, λιπαντικά, επισκευές, ΚΤΕΟ, κακό οδικό δίκτυο κλπ). Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής αλλά όλους τους νησιωτικούς Δήμους της Χώρας.
Όσον αφορά στη μεταφορά των απορριμμάτων Αίγινας και Αγκιστρίου, το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σχετικά με το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών των Δήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε την αναμόρφωση των ποσών που θα διατεθούν στους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ο κ. Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι αυτό πρόκειται να γίνει σε δεύτερη φάση.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση καθώς και για την κατανόηση και συνεργασία του σε θέματα της Π.Ε. Νήσων. Ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/3/18 20:35

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/18 20:49

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/18 21:59

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.