Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Μαρ 2018

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής


·       Ερώτηση Ν. Χουντή προς Κομισιόν για το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το 2018 και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
·       Πολυετής εποπτεία και πολιτικοί εκβιασμοί για αντεργατικές μεταρρυθμίσεις στο όνομα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, με αφορμή τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του σημειώνει τις δηλώσεις του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, κ. Κοστέλο, και του Διευθυντή του ESM, κ. Ρέγκλινγκ, οι οποίοι «υπογράμμισαν ότι το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018 θα είναι αυστηρότερο του συνηθισμένου», καθώς επίσης, και τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόλτς, που τόνισε ότι «η Ελλάδα θα λάβει κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, μόνο εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που της προτείνονται».
Στη συνέχεια της ερώτησής του ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, αφού αναφέρει ότι «το πλαίσιο εποπτείας των χωρών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, αλλά και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, καθορίζεται λεπτομερώς από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και την ΣΛΕΕ» ρωτάει την Κομισιόν:
 «Για ποιους λόγους το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το 2018 θα διαφέρει σε σχέση με την Εποπτεία Μετά το Πρόγραμμα που προβλέπει ο  Κανονισμός 472/2013;
Στο βαθμό που το ελληνικό χρέος κριθεί από τους Θεσμούς μη βιώσιμο, και επομένως υπάρχει ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης, για ποιο λόγο θα πρέπει αυτά να συνδεθούν με την εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων;»

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:
Σε πρόσφατες δηλώσεις τους, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα, κ. Κοστέλο, και ο Διευθυντής του ESM, κ. Ρέγκλινγκ, υπογράμμισαν ότι το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018 θα είναι αυστηρότερο του συνηθισμένου.
Για το θέμα του χρέους σημειώθηκε, επίσης, ότι θα πρέπει τα μέτρα ελάφρυνσης που θα εφαρμοστούν να είναι σταδιακά και συνδεδεμένα με την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτουμένων, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ως Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Σόλτς τόνισε ότι η Ελλάδα θα λάβει κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, μόνο εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που της προτείνονται.
Ωστόσο, το πλαίσιο εποπτείας των χωρών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, αλλά και των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, καθορίζεται λεπτομερώς από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και την ΣΛΕΕ.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Για ποιους λόγους το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το 2018 θα διαφέρει σε σχέση με την Εποπτεία Μετά το Πρόγραμμα που προβλέπει ο  Κανονισμός 472/2013;
Στο βαθμό που το ελληνικό χρέος κριθεί από τους Θεσμούς μη βιώσιμο, και επομένως υπάρχει ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης, για ποιο λόγο θα πρέπει αυτά να συνδεθούν με την εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων;
Το Γραφείο Τύπου
23/3/2018


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/3/18 19:36

    Εθνικά επικίνδυνος Τσίπρας: Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει... ομηρία των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών - Ελπίζω στο “Gorna Makedonija”!
    Αν δεν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος και δεν χειριζόταν κρίσιμες εθνικές υποθέσεις, οι δηλώσεις του Τσίπρα θα προκαλούσαν το γέλιο. Δυστυχώς, όμως αυτήν την περίοδο ο ανίκανος και επικίνδυνος πρωθυπουργός του Σύριζα έχει στα χέρια τις τύχες της Πατρίδας μας και οι δηλώσεις του είναι άκρως ανησυχητικές και εθνικά επιζήμιες.

    Αρχικά, για το κρίσιμο ζήτημα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν 22 μέρες όμηροι στις φυλακές της Αδιανούπολης δήλωσε ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός: «Μας προβληματίζει ότι το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν λύθηκε σε μια μέρα και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψηλής ασφαλείας. Ακόμη και σήμερα, δεν ξέρουμε για τι κατηγορούνται οι δύο στρατιωτικοί και αυτό δημιουργεί ερωτήματα και αμφιβολίες. Θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν το θέμα της ομηρείας, γιατί θα είχε αρνητική επίδραση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».

    Πού ζει ο άνθρωπος; Ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πως με εντολές του Ερντογάν συνελήφθησαν όπως όλα δείχνουν επί ελληνικού εδάφους ο ανθυπολοχαγός Α. Μητρετώδης και ο λοχίας Δ. Κούκλατζης και παραμένουν όμηροι των τούρκων; Τι άλλο περιμένει δηλαδή; Και δυστυχώς από αυτόν τον απαθή και αδιάφορο μπολσεβίκο κρίνεται η τύχη των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών.

    Επιπλέον, άκρως ενδοτική και ενδεικτική της επικείμενης προδοσίας που έρχεται στο όνομα της Μακεδονίας ήταν η απάντηση που έδωσε ο Τσίπρας σε ερώτηση σκοπιανής δημοσιογράφου, η οποία μάλιστα δήλωσε ότι προέρχεται από την "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    Ο έτοιμος να προδώσει την Μακεδονία μας Τσίπρας δήλωσε με ένα ηλίθιο χαμόγελο: "Ευελπιστώ σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija. Κι αυτό έχει μια αξία να το δείτε όλοι σας. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο χρησιμοποιούν πάνω από μια 25ετία, για να μην πω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ή εν πάσει περιπτώσει όποιο άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε!"
    Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει για την επικείμενη προδοσία; Του απαντάμε ευθαρσώς: Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/3/18 04:34

    Αν ο Πρωθυπουργός ήταν Μπολσεβίκος ούτε εσύ θα εγραφες ούτε και εμείς. Θα είμαστε στις φάμπρικες, θα υπήρχε λογοκρισία, θα ειχαμε πλατείες ΛΑΟΥ, ΕΡΓΑΤΗ,Θα ήταν κλειστές οι εκκλησίες, δεν θα υπήρχαν ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ,θα ειχαμε τις καλύτερες ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Θα ζουσαμε σε ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,Θα έπεφτε ξύλο με το ΚΝΟΥΤΟ, Το καλύτερο φαγητό μας θα ηταν η σούπα ΜΠΟΡΣ,Σε μεγάλες εορτές ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΩΦ, Θα δούλευε άρτια ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΡΟΥΣ, Θα υπήρχαν ΔΩΡΕΑΝ ΜΜΜ,ΚΤΛ.ΚΑΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΝ ΓΓ,ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ?ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΕΙ ΓΕΡΑ ΠΑΕΙ ΒΗΜΑ'ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΞΑΦΙΚΟ Σ'ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ.ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΛΛΟΙ ΤΟ"ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ,ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ,ΚΤΛ".ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΦΤΙΑΞΕ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΒΛΟΒΑ, Και μια ιδέα είναι όλα συνηθιζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.