Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Μαρ 2018

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ


Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο Άγιος Μύρων».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτές που περνάμε, η Περιφέρεια δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον της για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για τα Αντικύθηρα προκειμένου να ανασχεθεί η ερήμωση του νησιού.

Για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει και εκτελεί έργα άνω των 18 εκ. ευρώ. Ειδικότερα για τα Αντικύθηρα :
·       Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ με δημιουργία ΧΥΤΥ στο νησί
·       Έχει προγραμματιστεί η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Ποταμού
·       Έχει προγραμματιστεί η κατασκευή Μνημείου για τους Συμιακούς σφουγγαράδες, οι οποίοι με περισσή τόλμη και αυτοθυσία ανακάλυψαν, ανέσυραν και παρέδωσαν τα ευρήματα του σημαντικότερου και διασημότερου αρχαίου ναυαγίου στον κόσμο, αυτού των Αντικυθήρων.
Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με το Αστεροσκοπείο Αθηνών προκειμένου να δημιουργηθεί Ερευνητικό κέντρο για την κλιματική αλλαγή στο νησί των Αντικυθήρων. Με τη δημιουργία του κέντρου αυτού τα Αντικύθηρα θα καταστούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για το διάσημο Ναυάγιο, αλλά και για την Επιστημονική Κοινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται τοπικά αλλά και για την εξυπηρέτηση των Εθνικών σκοπών.
Ο κ. Χατζηπέρος ανακοίνωσε ότι το συγκοινωνιακό πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη έχει επιλυθεί τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς επίσης την ύπαρξη 2 αγροτικών ιατρών. Πρόκειται για πάγια αιτήματα των κατοίκων τα οποία έχουν ικανοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/3/18 19:49

    ((( ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ-ΒΑΖΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΩ-ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΓΩ ΝΑ ΔΙΑΤΑΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΩ ΤΟΝ ΑΡΓΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΡΙΑΖΩ))).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.