Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Μαρ 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας απευθύνει χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στην νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.
Καθημερινά οι γυναίκες παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Αντιμετωπίζουν εκβιασμούς, διακρίσεις, απειλές, παρενοχλήσεις, διλλήματα στον εργασιακό χώρο  αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται.

Καθημερινά αγωνίζονται, διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στην διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και στην κοινωνία.
Η ανατροπή ξεκίνησε στις 8 Μάρτη του 1857 όταν οι εργάτριες της υφαντουργίας στην Νέα Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία. Εν έτει 2018 και σχεδόν 160 χρόνια μετά, οι εργαζόμενες στην Ελλάδα της κρίσης υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.
Μάλιστα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής καταδεικνύεται η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες του μόχθου, αφού σε ποσοστό 59,3 % εργάζονται έως 49 ώρες εβδομαδιαίως.
Το 39,5% εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 37% δεν πληρώνεται τις υπερωρίες ενώ το 27,8% λαμβάνει μισθό  έως 500 ευρώ, όταν το 29,9%  των αντρών λαμβάνει μισθό έως 2000 ευρώ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και καλούμε τις εργαζόμενες και τις άνεργες
του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/3/18 22:16

    Καπετανάκης - Βενιζέλος δυο άνθρωποι με το ίδιο σωματοτυπο και το ίδιο κόμμα ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ 2016 ΨΗΦΙΣΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΠΡΏΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/18 22:20

    Καπετανάκη το παίζεις ΝΔ και μόλις το ΠΑΣΟΚ κάνει εσωκομματικές τρέχεις να ψηφίσεις όπως τότε βρε το 2016 θυμάσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/18 22:23

      Αν το θυμάται λέει δεν ξεχνιέται κάτι τέτοιο
      Αλήθεια Καπετανάκη στον
      Μητσοτάκη το έχεις αναφέρει ποτέ έχεις τα κότσια να το κάνεις αντρικια

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/18 22:32

    Γερό Καπετανακη τον Μαιο ψηφίζουν οι Νεοδημοκράτες μην ξεχαστείς και πας τα Πασοκακια σαν και του λόγου σου δεν έχουν καμμία δουλειά εκεί, εσυ όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις το Πασοκ με το καλο να πας πρωτος μην χασεις την σειρα σου οπως εκανες και το 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/3/18 22:35

    22:16-22:20-22:23 Τι έπαθες φίλε πολυ πανικό βλέπω, αφού την έφαγες σήμερα έπιασες το πληκτρολόγιο, έχεις καταντήσει γελιος και όλη γελούν μαζί σου, άντε συνέχισε τώρα καντου διαφημίσει, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσεις να κοιμηθείς απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/3/18 22:41

    Αλλος εχει χασει τον υπνο του και βλεπει μονο έναν εφιάλτη και αυτός είναι την ώρα που ψηφίζει Πασοκ και δεν μιλάμε για κανέναν άλλον από τον Καπετανάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/18 22:49

      Αυτός έχει χάσει τον υπνο του ρε παιδιά εμείς τι φταίμε που από τα ουρλιαχτά του δεν μπορούμε να κοιμηθούμε

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/3/18 23:23

    Χαχαχαχαχαχα νάνι νούμερο τα χαπακια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/3/18 00:30

    ...ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ.ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Ο ΚΗΠΟΣ ΕΠΛΗΜΜΥΡΗΣΕ ΕΜΠΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΚΟΨΕ.ΜΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΘΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝ ΜΑΤΩΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/3/18 07:28

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ SALAMIS-NEWS.ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ.ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ BLOGS ΣΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΠΩ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΑΝΕΙΚΟΥΜΕ"ΑΝΕΙΚΩ"ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ"ΜΑΣ"ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΔΕΧΕΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ.ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ"ΣΤΑΣΙΔΙ"ΟΥΔΕΙΣ'ΟΥΔΕΜΕΙΑ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ'ΟΣ.ΥΓ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ.ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΚΤΗ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη προφανώς δεν είμαστε φίλοι και στο ΦΒ για να το λες αυτό δεδομένου του ότι από χθες το πρωΐ στις 7 σήκωσα τις ευχές μου στο ΦΒ Λίνκ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=568526993512098&set=a.106367443061391.1073741828.100010644061831&type=3
      Όλα τα άλλα [περί σχολίων κλπ] είναι υποκειμενικά
      Και του χρόνου

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος9/3/18 17:06

    SALAMIS-NEWS.ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΥΜΒΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ.ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3 ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΗΨΙΟΥ ΣΟΥ (ΜΕΛΕΝΙΟΥ)ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΤΕ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Η ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΕΓΩ Η ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ,Η ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΟΞΑΔΕΛΦΑ,ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ,ΣΤΟΧΟΣ, ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΟΓΥΡΟ ΣΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΣΕΒΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ'ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ,ΣΕ ΝΕΟΥΣ,ΝΕΕΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ(ΜΙΣΟ).ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΥΓ.ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ?ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ,ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Δεν υπάρχει πρόβλημα το που έγραψες, η ουσία είναι πως τα ελεύθερα σχόλια μας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη και μάλιστα πριν λίγο καιρό κάναμε και ”δημοσκόπηση” και κέρδισαν τα ελεύθερα σχόλια ως έχουν σήμερα!!!
      Θα επανεξεταστεί το θέμα των ελεύθερων σχολίων πολύ σύντομα, όλες οι απόψεις σεβαστές.
      Απ την δική μας μεριά, ότι προφταίνουμε σε ανεπίτρεπτα σχόλια τα σβήνουμε ακόμα και όποια μας ζητήσει ο όποιος αναγνώστης να το σβήσουμε γιατί πιστεύει πως τον φωτογραφίζει και τον προσβάλλει.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.